Κορονοϊός – Γιαμαρέλλου για self test: Μία φορά την εβδομάδα δεν φτάνει – ΒΙΝΤΕΟ

Στα self test αναφέρθηκε η Ελένη Γιαμαρέλλου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύτιμα καθώς θα βοηθήσουν στο να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού.

“Περιμένουμε τα testing, τα self test είναι πολύτιμα αυτή τη στιγμή. Γιατί αν κάποιος νοσεί ή έστω είναι ασυμπτωματικός μπορείς να τον ιχνηλατήσεις. Θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα για να μπορέσεις να πιάσεις κάποιον πριν ακόμα εκδηλώσει τη νόσο και να σε βοηθάει να κάνεις ιχνηλάτηση. Δηλαδή όταν βρεις το θετικό περιστατικό, θα ψάξεις να βρεις τις επαφές του και με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η μετάδοση”, είπε η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Τα testing θα είναι υποχρεωτικά. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό φτάνει να οργανωθούμε. Ήδη υπάρχει σχέδιο οργάνωσης. Δεν είναι θέμα ευθύνης, είναι θέμα ποιος θα το κάνει το test… Μία φορά την εβδομάδα σίγουρα δεν φτάνει, χρειαζόμαστε δύο φορές την εβδομάδα. Τα test δεν είναι μόνο για τα σχολεία, είναι για πολλούς χώρους όπως δομές, εργοστάσια, δικαστήρια”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Γιαμαρέλλου.

“Μέσα σε όλα αυτά δεν εγκαταλείπουμε τα μέτρα προφύλαξης, τη μάσκα, το πλύσιμο των χεριών και τις αποστάσεις. Όταν λέμε click in shop δεν σημαίνει ότι θα βρεθώ δίπλα στον άλλο στον ένα μέτρο, θα πρέπει να έχω μία απόσταση δύο μέτρων, ότι θα φοράω σωστά τη μάσκα”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ