Ριφιφί στις θυρίδες: Τα πρώτα λόγια του 58χρονου από τα κρατητήρια – “Είμαι παντελώς αθώος”

Το πρώτο του ”μήνυμα” από τα κρατητήρια στέλνει ο 58χρονος που κατηγορείται για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία του την περασμένη Παρασκευή στον Ανακριτή. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, δεν κατάφερε να πείσει Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι οποίοι και τον έκριναν προφυλακιστέο.

Η εκπομπή ”Αλήθειες με τη Ζήνα” παρουσίασε σήμερα την εκδοχή του 58χρονου για τα ταξίδια στο εξωτερικό και τα όσα ανέφερε για τη στήριξη από την οικογένειά του.

”Είμαι σχεδόν μια εβδομάδα στα κρατητήρια για μια πράξη που δεν έχω κάνει ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η θα λάμψει η αλήθεια. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, στους δικηγόρους μου και στον τεχνικό σύμβουλο.

Είμαι παντελώς αθώος, άδικα κατηγορούμαι”, σημειώνει ο κατηγορούμενος απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να σεβαστούν την οικογένειά του, αφήνοντας τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλεία της.

”Είμαι πεπεισμένος ότι ο κύριος Ανακριτής θα θα εξετάσει όλα τα ζητήματα για την ανεύρεση της αλήθειας. Αισθάνομαι λαβωμένος και ψυχολογικά ράκος. Λοιδορούν εμένα και την οικογένειά μου χωρίς να φταίει σε τίποτα κανείς τους”, υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας ότι ο γιος του του είπε να ”κρατήσει γερά” και ότι είναι σίγουρος για τον ίδιο.

”Με στηρίζει ο ίδιος και όλη η οικογένειά μου. Όταν τον άκουσα στο τηλέφωνο αισθάνθηκα κομμάτια. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ συναισθηματικά. Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για μένα. Στη γυναίκα μου θέλω να πω να είναι δυνατή, σε λίγο καιρό όλα θα πάνε καλά”, τόνισε αναφερόμενος στην ψυχολογική στήριξη που έχει από την οικογένειά του.

”Έχουν αναφερθεί πολλά ψέματα όπως ότι ταξίδεψα στο εξωτερικό πολλές φορές ενώ η αλήθεια είναι πως δεν έχω βγει εκτός Ελλάδας από το 2017. Αναφέρομαι σε αυτό που ειπώθηκε περί επίσκεψής μου στην Βουλγαρία. Φτάνουν τα ψέματα. Θα αποδειχθεί σύντομα η αλήθεια”, κατέληξε ο 58χρονος.

Οι ισχυρισμοί του συνηγόρου του κατηγορούμενου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου κατηγορούμενου, Βασίλης Σερεμέτης, μίλησε στην εκπομπή και ανέφερε ότι ”το μοναδικό αποδεικτικό υλικό μέχρι σήμερα σε βάρος του εντολέα του είναι η ταυτοποίηση του βιολογικού του υλικού στο μείγμα του βιολογικού υλικού που έχει βρεθεί εντός μιας θυρίδας και τίποτα άλλο”.

”Από τη στιγμή που ο ίδιος λέει ότι δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε αυτή τη θυρίδα, μια εύλογη εξήγηση υπάρχει(…). Ότι δηλαδή το δικό του γενετικό υλικό μεταφέρθηκε μέσω της μισθώτριας της θυρίδας, που προφανώς είχε εναποτεθεί στα κοινά αντικείμενα του χώρου, στον οποίο ούτως ή άλλως είχε πρόσβαση”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα επανέλαβε ότι ο κατηγορούμενος έχει να βγει εκτός Ελλάδος από το 2017 ενώ υποστήριξε ότι ο 58χρονος δεν έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, όπως διαδίδεται. Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι ”σε αυτό υπάρχουν τρεις ποινές. Μία ποινή 15 ημερών για Κ.Ο.Κ, μία 30 ημερών για πολεοδομική παράβαση και μία για ασφαλιστικές εισφορές”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ