Επίθεση με βιτριόλι: Το “μυστικό” της ειδικής μάσκας που φορά η Ιωάννα – Τι δηλώνει η γιατρός της

Για την πορεία αποκατάστασης της υγείας της Ιωάννας που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, αλλά και για τις ιδιότητες της μάσκας την οποία φορά τις περισσότερες ώρες της ημέρας και με την οποία φωτογραφήθηκε στο περιοδικό “ΟΚ” μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου. «Αυτή η μάσκα είναι μια μάσκα κατασκευασμένη ειδικά για την Ιωάννα και για όσους εγκαυματίες έχουν καεί στο πρόσωπο που πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ», δήλωσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο και πρόσθεσε: «Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές. Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει δυνατότητες καλύτερες κινήσεις, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις».

«Τη φορά αρκετές ώρες όσες περισσότερες αντέχει», είπε ακόμη η κα. Καλοφώνου και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια ανελαστική μάσκα όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα ανεκτή. Η Ιωάννα έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο και πάρα πολύ μεγάλη υπομονή. Τη φορά πολλές ώρες, της έχουμε εξηγήσει ότι όσο περισσότερο τη φοράει τόσο καλύτερα. Την έχουμε αλλάξει αρκετές φορές αυτή τη μάσκα έτσι ώστε να διορθώνουμε σημεία που μας ενδιαφέρουν περισσότερο και είναι πάντα εκεί, πάντα στα ραντεβού της. Προσπαθεί, δίνει την άποψή της, βοηθάει στις διορθώσεις, συμμετέχει πάρα πολύ».

Στα ερωτήματα του πότε θα είναι καλύτερα, πότε θα βγάλει αυτή τη μάσκα και πώς θα είναι το πρόσωπό της η κα. Καλοφώνου υποστήριξε: «Η Ιωάννα ξέρει από την αρχή ότι η μύτη και σημαντικές ουλές έχουν έναν χρόνο εξέλιξης. Περισσότερο από ένα χρόνο μπορεί και δύο. Όταν πολλαπλασιάζονται τα χειρουργεία οι χρόνοι παρατείνονται ακόμα περισσότερο. Ξέρει δηλαδή από τις πρώτες στιγμές ότι έχει μπροστά της πολύ δρόμο», είπε η κα. Καλοφώνου και συμπλήρωσε: «Έχει γίνει μόνο η αρχή, δηλαδή έχουμε κερδίσει απλά το γεγονός ότι έχουν κλείσει τα τραύματα αλλά από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε χειρουργεία και αισθητικά και λειτουργικά για τη λειτουργική αποκατάσταση στα βλέφαρα, στο στόμα, στο αφτί, έχει θέματα πέρα από το αισθητικό».

Όσο για το πρόβλημα με τα μάτια της, η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου υποστήριξε ότι «δεν είμαι οφθαλμίατρος, όμως από όσα ξέρω, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ως προς την όραση. Δεν είναι τέλεια, αλλά το μάτι είναι λειτουργικό» και πρόσθεσε ότι «τα βλέφαρα με τα οποία έχω ασχοληθεί πάρα πολύ και ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Έχουμε καταφέρει να κλείνει το μάτι, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προστασία του».

Όσο για το πρόβλημα στο αυτί και το θέμα που είχε η Ιωάννα με την ακοή της, η κα. Καλοφώνου υποστήριξε: «Είχε θέμα και με το αυτί. Έχει ακοή, αλλά δυσκολεύεται από το γεγονός ότι έχει καεί όλο το πτερύγιο – το εξωτερικό δηλαδή κομμάτι του αυτιού -. Χρειάζεται περισσότερά χειρουργεία».

«Δεν θα είναι όπως πριν. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο έτσι ώστε η εικόνα της να είναι όσο το δυνατόν αποδεκτή αλλά σίγουρα δεν θα είναι αυτό που ήταν», επισήμανε και και κατέληξε: «Ακόμα και αν είναι σαν εικόνα, δεν θα είναι σαν λειτουργικότητα γιατί το δέρμα έχει λειτουργίες όπως όταν το αντικαθιστούμε με άλλο δέρμα, είτε είναι αυτό τεχνητό, είτε είναι μόσχευμα, τμήμα από αυτές τις λειτουργίες χάνεται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ