Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία στο κέντρο της Αθήνας -ΦΩΤΟ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικές παρατάξεις, σύλλογοι, και ομοσπονδίες, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το κλείσιμο των πανεπιστημίων, στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία, φτάνοντας μπροστά από τη Βουλή.

Την διαμαρτυρία τους εκφράζουν όλοι οι προαναφερόμενοι σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ολοκλήρωση των σπουδών, τη θέσπιση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Παράλληλα, το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) σημειώνει ότι «μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας».

Επισημαίνεται ότι στα πλαίσια των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αυτή τη στιγμή κλειστοί παραμένουν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ με εντολή της ΕΛ.ΑΣ έκλεισε από τις 11:30 και ο σταθμός του μετρό “Πανεπιστήμιο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ