Στο εισαγγελικό “μικροσκόπιο” ο Πέτρος Φιλιππίδης: Δύο ενεργές καταγγελίες κατά του ηθοποιού

Της Άννας Κανδύλη,

Στο Εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχει μπει, μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι φάκελοι που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, φαίνεται να περιλαμβάνουν σοβαρές καταγγελίες για τον γνωστό ηθοποιό. Δύο εξ αυτών, μάλιστα, περιγράφουν αδίκημα μη παραγεγραμμένο, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πράξη που καταγγέλλεται και στις δύο περιπτώσεις, από γυναίκες που ανήκαν στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι αυτή της απόπειρας βιασμού, η οποία φέρεται να τελέστηκε εντός της τελευταίας δεκαετίας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που διενεργεί τη σχετική προκαταρκτική, αναμένεται να αποστείλει κλήση τις αμέσως επόμενες ημέρες στις καταγγέλλουσες, ώστε να καταθέσουν και ενώπιόν του τα περιστατικά που περιγράφουν στις μαρτυρίες τους προς το πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ. Εφόσον, δε, του υποδείξουν μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα όσα υποστηρίζουν, θα κληθούν και αυτοί να εξεταστούν.

Στα χέρια του εισαγγελέα, πάντως, εκτός από αυτές τις δύο καταγγελίες, βρίσκονται και άλλες που περιλαμβάνονταν στον φάκελο του ΣΕΗ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή λεκτική βία. Ωστόσο, οι περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις φέρεται να έχουν τελεστεί αρκετά χρόνια πριν και πλέον οι περισσότερες να είναι παραγεγραμμένες. Υπό εξέταση είναι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει ποινικό ενδιαφέρον, και ο ισχυρισμός του ηθοποιού Γιώργου Ψάλτου ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης» ξυλοκοπείτο από τον Π. Φιλιππίδη.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ