Νέα Σμύρνη: Μαρτυρία κατοίκου για απρόκλητη βία από τους αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ξυλοκοπεί ανελέητα με το γκλοπ ένα νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Παρά το γεγονός ότι ο νεαρός φωνάζει ότι πονάει, ο αστυνομικός συνεχίζει να χτυπά τόσο εκείνον όσο και όσους επιχειρούν να πλησιάσουν. Το άτομο που έχει δεχθεί τα χτυπήματα επιχειρεί να διαφύγει, ωστόσο ο αστυνομικός τον πιάνει και συνεχίζει να τον χτυπά, παρά τις αντιδράσεις τον πολιτών που βρίσκονται στο σημείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι υπόλοιποι αστυνομικοί δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να συγκρατήσουν τον συνάδελφό τους, που δείχνει να βρίσκεται εκτός εαυτού και να κάνει κατάχρηση βίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες όλα ξεκίνησαν όταν οι μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο και έλεγξαν δύο ζευγάρια που κάθονταν με τις δύο 8χρονες κόρες τους σε ξεχωριστά παγκάκια.

«Κάποια στιγμή εκεί που καθόμασταν, σταματούν τρεις μηχανές και μας έκαναν νόημα με πολύ άσχημο τρόπο: “Τώρα φύγετε από κει”. Σηκώνεται ο γαμπρός μου και εγώ και λέω: “Για ποιο λόγο να φύγουμε;”. και μας λέει: “Δώστε μας τα κινητά σας, έχετε στείλει μηνύματα;”», ανέφερε στο Mega η γυναίκα στην οποία έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός ότι έδειξε τόσο το απαραίτητο μήνυμα όσο και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της ζητήθηκε, οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο.

«Ο αστυνομικός μας είπε ότι είναι άσκοπη μετακίνηση και τους είπα: “Περπατούσαμε και σταθήκαμε λίγο να ξαποστάσουμε”. Μας λέει: “Εγώ πρέπει να σας γράψω. Εγώ έχω εντολή να γράφω”», είπε ακόμη η γυναίκα.

Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από ομάδα νεαρών που βρισκόταν κοντά στο σημείο και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με τους αστυνομικούς. Αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά έφτασαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το άγριο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του νεαρού, ενώ έγιναν και 11 προσαγωγές με την ίδια γυναίκα να δηλώνει: «Ένας αστυνομικός προσπαθούσε να μου πάρει το κινητό την ώρα που το έβγαλα και τραβούσα βίντεο, όταν χτυπούσαν τον άνθρωπο. Ένας αστυνομικός προσπαθούσε να μου πάρει το κινητό από τα χέρια».

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ