Πλατεία Νέα Σμύρνης: Πολίτες καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση αστυνομικών – Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Νεότερα στοιχεία προέκυψαν σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Συγκεκριμένα πολίτες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο και πως σε καμία περίπτωση δεν τους επιτέθηκαν εκείνοι, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο οικογένειες από τη Νέα Σμύρνη βγήκαν για βόλτα στην πλατεία, έχοντας στείλει τα απαραίτητα sms. Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ζήτησαν από τα δύο ζευγάρια, που ήταν με τα 8χρονα κορίτσια τους, να αποχωρήσουν γιατί υπήρχε συνωστισμός. Οι γονείς απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, καθώς κάθονταν σε διαφορετικά παγκάκια. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τις ταυτότητές τους και έλεγξαν τα sms που είχαν στείλει. Στη συνέχεια άρχισαν να επιβάλουν πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν 10-15 άτομα που βρίσκονταν σε άλλο σημείο της Πλατείας και ρώτησαν τους αστυνομικούς γιατί τους “γράφετε;”. Σε εκείνο το σημείο σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι πολίτες ένας αστυνομικός άρχισε να χτυπά απρόκλητα έναν νεαρό στο κεφάλι με το γκλοπ.

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν για το περιστατικό ότι πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ένας τραυματίστηκε στο χέρι και πως έγιναν περισσότερες από επτά προσαγωγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ