Νέα συγκλονιστική καταγγελία εναντίον του Χαϊκάλη: «Προσπάθησε να με βιάσει»

Της Κορύνας Μανταγάρη

Η πιο σοβαρή καταγγελία κατά του Παύλου Χαϊκάλη κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από μια γυναίκα η οποία περιγράφει απόπειρα βιασμού. Στη συγκλονιστική καταγγελία της, η Χριστίνα Ζ. περιγράφει λεπτό προς λεπτό τον εφιάλτη που έζησε όταν ο Π. Χαϊκάλης προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά και την αγωνία της να ξεφύγει από τα χέρια του.

Αφήνοντας πίσω της τα όνειρα για μια καριέρα στην υποκριτική και εργαζόμενη πλέον ως μεταφράστρια σε γνωστό εκδοτικό οίκο, η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει στη ζωή της, όμως δεν έχει ξεχάσει λεπτό από το δράμα «Προσπάθησε να με βιάσει» Νέα καταγγελία -τη σοβαρότερη έως τώρα εις βάρος του Παύλου Χαϊκάλη φέρνει στο φως η Realnews που έζησε εξαιτίας του, έστω κι αν έχουν περάσει περίπου τρεις δεκαετίες από την επίθεση που είχε δεχθεί.

«Πήρα την απόφαση να μιλήσω μετά από τριάντα χρόνια γιατί πρέπει άνθρωποι σαν και αυτόν, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την επιτυχία και τη θέση ισχύος που αποκτούν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους ορέξεις, να τιμωρούνται παραδειγματικά. Και κοπέλες σαν κι εμένα, που έχουν υποστεί την ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά, πρέπει να βρουν το θάρρος να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», δηλώνει φανερά αναστατωμένη η Χριστίνα Ζ. στη Realnews, εξιστορώντας το συμβάν όπως ακριβώς περιγράφεται και στην κατάθεσή της στο ΣΕΗ: «Γνώρισα τον Παύλο Χαϊκάλη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν εκείνος είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του θεάτρου, ενώ εγώ είχα μόλις τελειώσει τη Δραματική Σχολή του Λεωνίδα Τριβιζά και προσπαθούσα δειλά-δειλά να ξεκινήσω την καριέρα μου. Γνωριστήκαμε μέσα από παρέα κοινών φίλων του θεατρικού χώρου και είχαμε μια φιλική σχέση επί δύο χρόνια, χωρίς ποτέ να υπάρξει μεταξύ μας κανένας ερωτικός υπαινιγμός. Η εικόνα που είχα σχηματίσει για τον ως άνω αναφερόμενο ήταν ενός σεμνού ανθρώπου, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένου και ταλαντούχου. Στο τέλος του δεύτερου καλοκαιριού της γνωριμίας μας, λίγο πριν αρχίσει η καινούργια θεατρική σεζόν, και αφού είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα δύο-τριών μηνών χωρίς επικοινωνία μεταξύ μας, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είχε μετακομίσει σε ένα καλύτερο διαμέρισμα και με προσκάλεσε να πάω να το δω και να πούμε τα νέα μας. Ετσι και έγινε. Πήγα στο σπίτι του, μου προσέφερε καφέ στο μπαλκόνι, μου μίλησε για τις καλές κριτικές που είχε λάβει για τον τελευταίο του ρόλο στο θέατρο και για τις καινούργιες προτάσεις που είχε. Επειτα θέλησε να μου δείξει και το υπόλοιπο σπίτι, λέγοντάς μου παράλληλα ότι θα μπορούσε να με προτείνει για κάποιον ρόλο, αν του δινόταν η ευκαιρία».

«Συνέχιζε απτόητος»

Η φωνή της Χριστίνας Ζ. κομπιάζει όταν αναφέρεται στα λεπτά που της ράγισαν την ψυχή. «Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρά του, υποτίθεται για να μου τη δείξει, με έπιασε από τους ώμους και με έριξε επάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ, όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντάς μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι όπως τον είχα κάνει, δείχνοντάς μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο. Εγώ ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα τη φιλία δύο χρόνων που είχαμε και του έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει, όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματά μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν, και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει. Παρόλο το σοκ της απρόσμενης αλλαγής στη συμπεριφορά του, αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει επάνω στα ρούχα μου. Τότε απελευθερώθηκα από τα χέρια του και έφυγα τρέχοντας. Κάποια φίλη, στην οποία εκμυστηρεύτηκα το γεγονός, με συμβούλεψε τότε να κάνω καταγγελία στο Σωματείο, αλλά ήμουν πολύ σοκαρισμένη. Αισθανόμουν πολύ άσχημα και φοβόμουν ότι θα κατηγορηθώ πως το προκάλεσα εγώ, επειδή πήγα στο σπίτι του, οπότε δεν προχώρησα σε καταγγελία και το αποσιώπησα. Εκτοτε συναντηθήκαμε τυχαία μια φορά και εκείνος συμπεριφέρθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ενώ εγώ απλώς τον αγνόησα και τον απέφυγα». Η πρώην ηθοποιός είναι η πέμπτη κατά σειρά καταγγέλλουσα κατά του γνωστού κωμικού. «Μέχρι τότε, είχα κάνει περιοδεία με τον Φαίδωνα Γεωργίτση και είχα αξιωθεί να παίξω στην Επίδαυρο ως μέλος του Χορού. Ποτέ, μα ποτέ, δεν είχα έρθει σε επαφή με τέτοιους ανθρώπους, όπως ο συγκεκριμένος. Αυτός με έκανε να σιχαθώ τον χώρο και να αποτραβηχτώ. Από τότε δεν ήθελα να τον βλέπω στα μάτια μου, ούτε στην τηλεόραση στις σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει κατά καιρούς. Οταν τον πετύχαινα, άλλαζα κανάλι», καταλήγει η Χριστίνα Ζ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ