Κικίλιας για κορονοϊό: “Τα μέτρα αποδίδουν” – Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές και τα στοιχεία για τις ΜΕΘ

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, σημειώνοντας πως “τα μέτρα αποδίδουν”, ενώ ανέφερε τα στοιχεία για τις διαθέσιμες ΜΕΘ στην Επικράτεια και την Αττική.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως σύμφωνα με την ομάδα των επιδημιολόγων και τον Σωτήρη Τσιόδρα, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, παρατηρείται αύξηση του φορτίου σε άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως στην Αχαΐα, στην Εύβοια, στο Ρέθυμνο, στην Ηλεία, στην Κορινθία, στη Θάσο, στην Αργολίδα, στη Βοιωτία, στην Κεφαλονιά, στην Κάλυμνο, στην Κάρπαθο, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο. “Στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει όμως μία σταθεροποίηση και φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν και αυτό είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από τις 1.322 κλίνες ΜΕΘ στην Επικράτεια, οι 873 είναι κατειλημμένες και οι 449 κενές. Στην Αττική, από τις 599 κλίνες ΜΕΘ οι 489 είναι κατειλημμένες και οι 110 κενές.

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ Covid, από τις 656 στην Επικράτεια οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές, ενώ στην Αττική από τις 240 οι 204 είναι κατειλημμένες και οι 36 κενές.

Ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε στη συνέχεια πως με βάση και τον ιό της γρίπης, ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας πολύ επιβαρυμένος από αναπνευστικές λοιμώξεις. “Σε άλλα χρόνια αυτή την εποχή υπήρχαν 30-50 αναμονές την ημέρα για ένα κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας”, είπε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει πως αυτό δείχνει την “τεράστια προσπάθεια να πολλαπλασιαστούν οι ΜΕΘ και να ενδυναμώσει το Εθνικό σύστημα Υγείας, να προσθέσουμε πάνω από 9.000 υγειονομικούς και αυτό να μας δώσει τη δυνατότητα να λειτουργούμε υπερπολλαπλάσια, πιο ποιοτικά και μέσα στην πανδημία το ΕΣΥ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ