Κορονοϊός: Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί που ακυρώθηκαν λόγω “Μήδειας” – Πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες για τα ραντεβού

Τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερωθούν οι πολίτες που αναβλήθηκε ο εμβολιασμός του για τον κορονοϊό, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μήδεια”, ανέλυσαν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν την Τρίτη σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, ενώ την Τετάρτη το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Αττική ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι.

Όπως διευκρινίστηκε στη σημερινή ενημέρωση, οι πολίτες που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού, τα οποία αναβλήθηκαν θα ενημερωθούν με sms για το πότε και πού θα γίνει ο εμβολιασμός τους.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που ήταν αρχικά προγραμματισμένα τα ραντεβού τους και θα ειδοποιηθούν με sms στο κινητό τηλέφωνο, τρεις ημέρες πριν για την ώρα, την ημέρα και την τοποθεσία του νέου ραντεβού.

Οι πολίτες που είχαν κλείσει ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας” στο Μαρούσι, θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθούν με την ίδια διαδικασία, δηλαδή με sms τρεις ημέρες πριν από το νέο ραντεβού.

Τέλος, οι πολίτες ηλικίας 75 ετών και άνω (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και κατηγορίες όπως υγειονομικοί) θα εμβολιαστούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Την ενημέρωση για την ώρα και τον τόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός, θα τη λάβουν τρεις ημέρες πριν. Σημειώνεται ότι αυτή η τελευταία κατηγορία αφορά σε πολίτες που θα έκαναν τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου και προκειμένου να μην υπάρχει απόκλιση μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν εκτάκτως Κυριακή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ