Κακοκαιρία “Μήδεια”: Κινείται προς την Κρήτη – Ξεκίνησε η χιονόπτωση στο Ηράκλειο

Προς την Κρήτη κινείται σταδιακά η κακοκαιρία “Μήδεια“, που τις προηγούμενες ώρες έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε η χιονόπτωση και στην πόλη του Ηρακλείου. Λίγα λεπτά μετά τις 21.30 άρχισαν να «πέφτουν» τα πρώτα χιόνια.

Ωστόσο από το πρωί της ίδιας ημέρας, η κακοκαιρία έχει αφήσει στο πέρασμα της αρκετά προβλήματα ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μιλώντας νωρίτερα στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ιδιαίτερα στο κομμάτι της Αγίας Βαρβάρας καθώς η έντονη χιονόπτωση θα συνεχιστεί και αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, ο καιρός θα ξεκινήσει σταδιακά να βελτιώνεται από αύριο το μεσημέρι. «Θα δούμε να σπάνε τα φαινόμενα, στις ορεινές περιοχές θα κρατήσουν κάποια φαινόμενα όμως σταδιακά θα βελτιώνεται η εικόνα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή και πρέπει να προσέχουμε τις πρωινές ώρες στον παγετό».

Πηγή: creta24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ