Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ποινική δίωξη σε 24 για τα επεισόδια της Τετάρτης

Της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος 23 συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Εις βάρος ενός ακόμη συλληφθέντος ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε σε ανακριτή.

Ειδικότερα, οι 23 κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια καθώς και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ορίστηκε ρητή δικάσιμος και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ένας εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς είναι τραυματίας και νοσηλεύεται.

Στον 24ο συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.

Έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί περίπου 200 σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν τα δικαστήρια προκειμένου να μην εισέλθει η ομάδα των νεαρών μέσα. Προκλήθηκε μικρής διάρκειας ένταση, όταν οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ