Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Καρέ-καρέ τα επεισόδια στην Αθήνα

Σκηνικό έντασης και επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αρχικά, ένταση προκλήθηκε μπροστά από τη Βουλή, στο Σύνταγμα, όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές.

Επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη λήξη του συλλαλητηρίου, όταν οι διαδηλωτές έφευγαν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση προς τα Προπύλαια. Ομάδα ατόμων άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο ήταν αποπνικτική, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές.

Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο συλλαλητήριο με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ