Κορονοϊός: Έως και 90.000 οι φορείς στην Αττική “δείχνουν” τα λύματα

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από την ανάλυση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι φορείς του κορονοϊού υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000 στο λεκανοπέδιο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Θωμαΐδης καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξήγησε ότι με βάση το μοντέλο υπολογισμού των φορέων του κορονοϊού που έχει αρκετές αβεβαιότητες, οι φορείς (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί) υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά την εφαρμογή του lockdown, κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Έπειτα από 10 ημέρες, εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει η πτώση των δεικτών που στην αρχή θα είναι σημαντική και στη συνέχεια βασανιστικά αργή. Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown πέραν της 28η Φεβρουαρίου τόνισε ότι η προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξήγησε ότι αν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα του lockdown, τα κρούσματα στην Αττική μπορούν να μειωθούν έως τις αρχές Μαρτίου, ακόμη και στα 100 με 150 την ημέρα (χθες Τετάρτη 10/02 ανακοινώθηκαν 795).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ