Ιωάννινα: Καρέ καρέ η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 32χρονου πιλότου – BINTEO

Ανασύρθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ η σορός του 32χρονου πιλότου του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή στο όρος Μιτσικέλι στα Ιωάννινα.

Από το πρωί της Πέμπτης είχε ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση μέσα στο χιόνι προκειμένου οι διασώστες να προσεγγίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχαν εντοπιστεί χθες από καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο επιχείρησαν, μεταξύ άλλων, 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Το μονοκινητήριο ΤΒ20 που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής, εντοπίστηκε σε χαράδρα ανάμεσα στην Κρυόβρυση και το Καβαλάρι Ζαγορίου, σε υψόμετρο περίπου 1.700 μέτρων, 5 ναυτικά μίλια Βορειονατολικά των Ιωαννίνων, εκεί που είχε δώσει και το τελευταίο του στίγμα η Πολιτική Αεροπορία. Το αεροσκάφος ανήκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation». Χειριστής του, ο 32χρονος Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας από τους 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που φοιτούν στην σχολή χειριστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ