Κορονοϊός: Το στοιχείο που θα κρίνει την απόφαση για λήψη νέων μέτρων – Τι είπε ο Ταραντίλης

Την εισήγηση της Επιτροπής αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει την απόφαση για τη λήψη νέων μέτρων ώστε να αναχαιτισθεί η διασπορά του κορονοϊού. Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει στο τραπέζι το μέτρο ενός lockdown τύπου Μαρτίου και από τι θα εξαρτηθεί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης απάντησε ότι “η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Μάλιστα αλλάζουν πιο γρήγορα προς το χειρότερο. Καθήκον μας είναι να μπορέσουμε να προσαρμοζόμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε αυτές τις αλλαγές. Κοιτάμε τα δεδομένα και ανάλογα με την εισήγηση της Επιτροπής θα αποφασίσει η κυβέρνηση”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι “το στοιχείο εκείνο που θα κρίνει τη λήψη νέων μέτρων είναι ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων που έχουμε. Το όριο των κρουσμάτων που θα κρίνει το εύρος των μέτρων θα το αναλύσει και θα το αποφασίσει η Επιτροπή των ειδικών, η οποία και θα εισηγηθεί”.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική πριν από τις 9 μ.μ. ο κ. Ταραντίλης υποστήριξε ότι “η εισήγηση είναι της Επιτροπής και βγαίνει από την πλειοψηφία της Επιτροπής, ανεξαρτήτως την προσωπική άποψη του καθενός που μπορεί να εκφράζεται δημοσίως. Αυτό που περιμένουμε εμείς, είναι η η εισήγηση της Επιτροπής την Παρασκευή”.

Σε ερώτηση εάν εξετάζεται αύξηση των προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ