Αιμιλία Υψηλάντη: Ο Κιμούλης προσπάθησε να με ακυρώσει ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνη

Τη συμπαράστασή της στη Ζέτα Δούκα εξέφρασε η Αιμιλία Υψηλάντη αποκαλύπτοντας τη δική της δυσάρεστη εμπειρία με τον Γιώργο Κιμούλη. “Όταν άκουσα την κυρία Δούκα κατάλαβα ακριβώς τι έλεγε και νομίζω το κατάλαβαν και πάρα πολλές Ελληνίδες πρωταγωνίστριες. Ο Γιώργος, ο οποίος είναι ένας πολύ σπουδαίος ηθοποιός, δεν κρίνουμε το σύνολο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου… Πολύ σημαντικοί άνθρωποι έχουν κάκιστες, αήθεις έως και αχρείες συμπεριφορές προς τους συναδέλφους τους. Αυτό όχι στην προσπάθεια να βγάλεις ένα αποτέλεσμα δουλειάς που κάτω από μία πίεση μιας πρόβας αλλά κάτω από μια οργανωμένη αντίληψη να εξοντώσω τον άλλον ως προσωπικότητα ακόμη και ως καλλιτέχνη. Αυτό είναι η πραγματικότητα” είπε η σπουδαία κυρία του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου που είναι και πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλύτερα Δε Γίνεται” της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha, κατήγγειλε τη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη, υπογραμμίζοντας ότι ο ηθοποιός την υποτιμούσε με υπόγειους τρόπους αν και δεν προέβη σε σωματική επίθεση ή εξύβριση.

“Η δική μου εμπειρία είναι πριν από 30 χρόνια. Ήταν η τελευταία μου θητεία ως προέδρου στο Σωματείου και συζητούσαμε το ενδεχόμενο να με διαδεχθεί ο Γιώργος, αν θυμάμαι πολύ καλά. Δούλεψα μαζί του στο “Αγριομέρι” πριν από τριάντα χρόνια και ήταν την εποχή που με τη Μαριάννα Τουμασάτου ήμασταν μαζί στο ίδιο καμαρίνι. Δεν ξέρω αν κατάλαβε η Μαριάννα την άσκηση πραγματικής βίας που είχα από τον Γιώργο γιατί εγώ χειρίζομαι τα πράγματα τελείως διαφορετικά και προφανώς ο Γιώργος είναι ένα, λόγω του ότι ήμουν πολύ μεγάλη σε ηλικία και είχα και μια προσωπικότητα δεν θα μεταχειριζόταν άσχημες λέξεις ούτε έκανε καμιά χειρονομία. Είχε όμως την πολύ μεγάλη εξυπνάδα, δυστυχώς έχει μόνο σκηνική ευφυία, η πραγματική του ευφυία φοβάμαι πως δεν είναι αντίστοιχη, ώστε να χρησιμοποιήσει εκλεπτυσμένες μεθόδους ώστε να προσπαθήσει να με ακυρώσει ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνη. Αυτή είναι η πραγματικότητα του Γιώργου και καλό είναι να την αποδεχθεί. Αυτά είναι πολύ δύσκολα να τα αποδείξω. Οι συνάδελφοί μου όμως πήραν χαμπάρι κάποια πράγματα νομίζω και μπορεί να κατάλαβαν και παραπάνω. Εγώ το χειρίστηκα απέναντι στον κάθε Γιώργο Κιμούλη που έχει μια ισχυρή προσωπικότητα και ήμουν πολύ μεγάλη.. . Ακόμη και τώρα ισχυρές προσωπικότητες και πρωταγωνίστριες ελπίζω να μιλήσουν στο Σωματείο Ηθοποιών. Είναι πολύ σημαντικό και μπράβο στις κυρίες αυτές, είναι με Κ κεφαλαίο, που έβαλαν το ζήτημα αυτό” είπε μεταξύ άλλων η κυρία Αιμιλία Υψηλάντη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ