Την άρση του lockdown ζητεί ο Δήμαρχος Αχαρνών – Η επιστολή διαμαρτυρίας στον Χαρδαλιά

Την άρση του αυστηρού lockdown ζητεί ο Δήμαρχος Αχαρνών με επιστολή του στον Νίκο Χαρδαλιά. Ο Σπύρος Βρεττός, μετά τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στον Δήμο Αχαρνών απευθύνθηκε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, εξηγώντας του τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα η απόφαση. Παράλληλα υπενθύμισε τα αιτήματα που είχε κάνει ο Δήμος τον περασμένο μήνα προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών, αποφασίστηκαν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για το Μενίδι, όπου αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

“Η ξαφνική σας απόφαση να θέσετε τις Αχαρνές σε καθεστώς αυστηρού lockdown επέφερε εκτός από ραγδαίες μεταβολές στην καθημερινότητα των δημοτών, και ένα πελώριο κύμα διαμαρτυρίας από κάθε κατεύθυνση με αποδέκτη όχι μόνο τη δημοτική αρχή αλλά και εσάς προσωπικά, την Πολιτική Προστασία και ολόκληρη την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης. Στις απορίες των δημοτών μας δεν μπορούμε να δώσουμε σαφείς απαντήσεις. Για παράδειγμα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων επουδενί δεν είναι τέτοιος που να δικαιολογεί την απόφασή σας, καθώς οι Αχαρνές είναι μια πόλη που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά πάνω από 150.000 άνθρωποι και τα 166 ενεργά κρούσματα μοιάζουν μηδαμινό ποσοστό. Παράλληλα, είναι πολλές οι φήμες που φτάνουν στα αυτιά όλων μας για άλλους όμορους δήμους (με πληθυσμούς Ρομά) , με περισσότερα κρούσματα, χωρίς όμως εκεί να έχετε προβεί σε ανάλογες ενέργειες” αναφέρει στην επιστολή του.

“Ο Δήμος μας δεν είναι ένας προνομιούχος δήμος. Είναι ένας δήμος με κατοίκους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου που έχουν πληγεί βάναυσα και από την κρίση της πανδημίας. Όλοι αυτοί θεωρούν πως οι Αχαρνές ήταν μια “εύκολη” απόφαση και πως η πόλη τους μπήκε σε καθεστώς αυστηρότερων μέτρων με θαυμαστή ευκολία” συνεχίζει και διερωτάται: “Δεν θα μπορούσαν να επιλεγούν άλλα μέτρα με ισχύ σε συγκεκριμένες και στοχευμένες περιοχές;”

“Με επιστολή μου από τις 22 Δεκεμβρίου σας είχα ενημερώσει προσωπικά για την κατάσταση στον δήμο μας και ζήτησα να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες . Αντίστοιχα είχα απευθυνθεί τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στον ΕΟΔΥ. Δυστυχώς καμία από τις προτάσεις μας δεν εισακούστηκε” σημειώνει, μεταξύ άλλων, και προσθέτει: “Ως εκ τούτου σας ζητώ όπως επανεξετάσετε άμεσα την απόφαση που λάβατε και να την αναπροσαρμόσετε σε ένα διαφορετικό καθεστώς, που θα περιλαμβάνει πιθανόν αυστηρούς ελέγχους, συνεχή τεστ, διαρκή και αδιάλειπτη ενημέρωση και ό,τι άλλο εσείς και οι ειδικοί κρίνετε σκόπιμο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί το νέο καθεστώς στο οποίο εισήλθαμε από το Σάββατο, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Μην ξεχνάτε πως οι Αχαρνές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της Αττικής. Δεν είναι και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια εύκολη περίπτωση ή μια απόφαση που λαμβάνεται χωρίς να συνυπολογιστεί το πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό κόστος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ