Αιώνιοι φοιτητές: Ο χρόνος μετράει από τώρα για όσους είναι ήδη μέσα – BINTEO

Τέλος στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές δίνεται με τις αλλαγές που προωθούνται, όπως επεσήμανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επεσήμανε ότι για εκείνους που ήδη φοιτούν ο χρόνος ξεκινά να κυλά από τώρα. Οι διατάξεις, δηλαδή, θα μείνουν ως έχουν αυτήν τη στιγμή, τον Σεπτέμβριο 2021 ξεκινά το «κοντέρ» ως να είναι νεοεισερχόμενοι οι φοιτητές, 4+2 πχ. “Πρέπει να μπει τέλος στους αιώνιους φοιτητές” είπε συγκεκριμένα η υπουργός και πρόσθεσε: “Όπως είχαμε δεσμευθεί μπαίνει ένα όριο. Ο χρόνος μετράει από τώρα για όσους είναι ήδη μέσα και είναι αναλόγως τις σπουδές και θα είναι ν+2 ή ν+3”.

Όπως τόνισε ακόμη: “Προχωράμε αποφασιστικά με τολμηρές ενέργειες το μεταρρυθμιστικό έργο μας. Το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις που αφορούν στο να μην μπαίνει κανείς με 1 και 2 στα 20 στα Πανεπιστήμια. Γιατί να μην μπαίνει με 1 και 2; Γιατί κοροϊδεύουμε τον ίδιο… Τα Πανεπιστήμια θα αποφασίζουν, το νομοσχέδιο δίνει αυτονομία και ελευθερίa, βγάζουμε εξουσίες από πάνω μας, αποκεντρώνουμε το εκπαιδευτικό σύστημα, δίνουμε εξουσίες στα Πανεπιστήμια για να έχουν αποφασιστικό λόγο σε ό,τι αφορά την εισαγωγή σ’ αυτά”.

Για το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε: “Πηγαίνουμε βήμα βήμα, η εισήγηση των ειδικών είναι για λειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων και θα αναμένουμε το επόμενο βήμα που θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Δεν έχουμε ειδική εισήγηση για τις 25 του μήνα. Δεν θα ήθελα να προκαταβάλω τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα από τους ειδικούς. Θα αναμένουμε τις εισηγήσεις” επεσήμανε και πρόσθεσε: “Έχουμε πει ότι πάμε βήμα βήμα… Η κυβέρνηση πάντα επιδιώκει το συντομότερο να επιστρέψουμε στη διά ζώσης διδασκαλία… Προφανώς η Γ’ Λυκείου έχει ιδιαίτερη μέριμνα, προχωρά πολύ καλά η τηλεκπαίδευση, έχουν γίνει ενέργειες για περιορισμό ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα διά ζώσης μαθήματα αμέσως. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί το θέμα με τους ειδικούς. Είναι σαφώς ξεκάθαρη προτεραιότητα η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων και οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να πηγαίνουμε βήμα βήμα” είπε και διευκρίνισε σχετικά με τη Γ’ Λυκείου και το γεγονός ότι δεν ξεκινούν μαθήματα μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ότι “υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες: οι καθηγητές που διδάσκουν στη Γ ” Λυκείου διδάσκουν και στις άλλες τάξεις,, το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης, πολλοί εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε περισσότερα από ένα σχολείο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ