Μέρες “Ιανού” στην Καρδίτσα – Πλήττονται ξανά τα ορεινά του νομού

Μέρες “Ιανού” θυμίζει το τελευταίο 24ωρο για την Καρδίτσα, ιδίως για τον ορεινό και ημιορεινό όγκο του νομού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τη συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με το karditsalive.net, οι δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο, ενώ σοβαρή δυσλειτουργία υπάρχει και στον δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Μουζακίου προς Πορτή (δρόμος Καρδίτσα-Άρτα).

Για το συγκεκριμένο σημείο ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης είπε στο karditsalive.net πως το νερό έχει «φάει» κομμάτι του δρόμου με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί κατάπτωση. Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνεται η διέλευση των οχημάτων, στη μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσει τελείως ο δρόμος λόγω της επικινδυνότητας κάτι που αν συμβεί σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση προς τα χωριά του Μουζακίου και της Αργιθέας, αλλά και προς την Άρτα.

Στα πεδινά η κατάσταση είναι πιο ομαλή καθώς σύμφωνα με τον δήμο Καρδίτσας δεν αντιμετωπίζουν ανησυχητικές καταστάσεις.

Ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου τόνισε ότι σε κάθε βροχή παρουσιάζονται και πάλι προβλήματα στα σημεία όπου “χτυπήθηκαν” από τον Ιανό, όπου έγιναν πρόχειρες παρεμβάσεις. Στα συγκεκριμένα σημεία κάθε φορά που θα έχει κακοκαιρία θα δημιουργούνται προβλήματα έως ότου οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν να γίνουν μόνιμα έργα αποκατάστασης των ζημιών. Εκ νέου προβλήματα υπάρχουν στις οδικές συνδέσεις προς Λεοντίτο και Ζερζο Μεσοβουνίου όπου γίνονται παρεμβάσεις όμως ο όγκος του νερού είναι μεγάλος. Καθιζήσεις και υποχωρήσεις ασφάλτου υπάρχουν και στις περιφερειακές συνδέσεις. Τα ποτάμια είναι φουσκωμένα ενώ τα νερά του ποταμού Αχελώου αγγίζουν το ύψος της γέφυρας Κοράκου.

Στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα η έντονη βροχόπτωση επιβαρύνει και πάλι τις καθιζήσεις στο Πλακωτό και την Πεζούλα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από όλους τους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή λόγω των καταπτώσεων σε διάφορα σημεία.

Σύμφωνα με το Karditsalive.net, τα νερά του Αχελώου βρίσκονται οριακά κάτω από τη γέφυρα Κοράκου, ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται και υπάρχουν αρκετές καταπτώσεις κυρίως στο περιφερειακό οδικό δίκτυο. Αντίθετα ο κεντρικός οδικός άξονας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών.

Σοβαρά θέματα υπάρχουν και στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Στο Πλακωτό ο δρόμος έχει καταστεί αδιάβατος καθώς κόπηκε στο σημείο που πέρναγε το ρέμα. Παράλληλα τόσο στον συγκεκριμένο οικισμό όσο και στην Πεζούλα, το πρόβλημα με τις καθιζήσεις επιδεινώθηκε το τελευταίο 24ωρο, ενώ παρουσιάζεται και αυξημένος αριθμός καταπτώσεων σε ολόκληρο τον δήμο. Το πρόβλημα εξετάζεται επί τόπου από τους αρμοδίους αλλά είναι φανερό πως δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης είναι δύσκολο να υπάρξει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ