Θεοφάνια: Ουρές πιστών έξω από εκκλησίες για αγιασμό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από αρκετές εκκλησίες, σήμερα Θεοφάνια προκειμένου να πάρουν αγιασμό ή για ατομική προσευχή λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Έξω από πολλούς ναούς βρίσκονται αστυνομικοί προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, καθώς οι πιστοί που συρρέουν είναι αρκετοί, όσο περνά η ώρα.

Δεκάδες είναι τα άτομα που περιμένουν από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν τον αγιασμό. Πολλοί από τους πιστούς που θέλουν να κοινωνήσουν περιμένουν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και η είσοδος τούς επιτρέπεται μόνο αφότου αποχωρήσουν από τον ναό κάποιοι άλλοι. Κατά την αναμονή ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας και εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν τηρούνται. Κόσμος κατέφτανε από το πρωί και στον Άγιο Δημήτριο.

Μεγάλος αριθμός πιστών βρίσκονται και έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια μικρή εκκλησία, όπου μέσα δεν επιτρέπεται κανένας λόγω των μέτρων. Επειδή όμως, έσπευσαν πολλοί πιστοί που περιμένουν στην… ουρά για προσευχή και αγιασμό έξω από τον ναό, στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί προκειμένου να κάνουν συστάσεις σε περίπτωση που χρειαστεί, για την τήρηση των μέτρων.

Αυξημένη είναι η κίνηση σε σχέση με τις υπόλοιπες εκκλησίες του κέντρου της πόλης στην Ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Αστυνομικά κλιμάκια βρίσκονται τόσο έξω από τον προαύλιο χώρο όσο και έξω από την είσοδο της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη τις πρωινές ώρες, γύρω στις 7:15. Ο κόσμος άρχισε να μειώνεται μετά το πέρας της πρώτης λειτουργίας.

Εικόνες συνωστισμού και στα Χανιά

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και στην Ιερά Μητρόπολη των Χανίων, αν και νωρίς το πρωί, κατά τη Θεία Λειτουργία, η προσέλευση των πιστών ήταν μικρή και χωρίς να παρατηρείται μαζικότητα. Λίγη ώρα όμως αργότερα, τα πράγματα άλλαξαν καθώς πιστοί που θέλησαν να παραλάβουν τον Αγιασμό άρχισαν να συνωστίζονται εντός του Ναού, με την τήρηση των μέτρων να πηγαίνει ουσιαστικά περίπατο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, ο κόσμος είναι αρκετός, χωρίς να κρατά αποστάσεις.

Δείτε φωτό και βίντεο από τη Θεσσαλονίκη:

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ