Κορονοϊός: Συναγερμός στην Κάλυμνο για τα κρούσματα έπειτα από αρραβώνα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Κάλυμνο με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στις 8 περιοχές της Ελλάδας που αυξάνονται τα κρούσματα παρά το lockdown και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ στα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους η αναλογία φτάνει στο 20.37. Μάλιστα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου σε σύνολο 476 νέων του Cocid-19 στη χώρα μας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από αρραβώνα και συγχρωτισμό οικογενειών, με τα κρούσματα πλέον να φτάνουν τα 28 σύμφωνα με το Skyrodos.

«Δυστυχώς δεν τηρήθηκαν οι κανόνες και τα πρωτόκολλα» παραδέχτηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Έπαρχος Καλύμνου Εμμανουήλ Μουσελλής ανακοινώνοντας νέα αυστηρότερα μέτρα, που ελήφθησαν κατόπιν ευρείας σύσκεψης των τοπικών φορέων. Μεταξύ άλλων από χθες ξεκίνησαν αυστηρότεροι έλεγχοι τόσο από την Αστυνομία όσο και από το Λιμεναρχείο σε κομβικά σημεία της Καλύμνου. Τόσο ο κ. Μουσελλής όσο και ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης έχουν συνεχείς επαφές με τον ΕΟΔΥ ώστε να χαρτογραφήσουν με βάση τα δεδομένα, τα σημεία όπου υπάρχει ιδιαίτερη έξαρση, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως είναι δύο οι περιοχές που βρίσκονται ήδη κάτω από αυστηρότερο έλεγχο.

«Θέλουμε να δηλώσουμε όλοι «παρών» στο σήμα λήξης του συναγερμού της πανδημίας, αυτό είναι το ζητούμενο και για μας τους Καλύμνιους και αυτό θα προασπίσουμε» τόνισε ο κ Μουσελλής επικρίνοντας τους αρνητές της κατάστασης αυτής καλώντας να σεβαστούν τουλάχιστον τους άλλους συνανθρώπους τους. Το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κάλυμνο έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα πάνω από 1.800 ελέγχους, μόνο στο νησί της Καλύμνου, συνεχίζοντας παράλληλα το έργο του και στα υπόλοιπα νησιά της Επαρχίας.

Έκτακτη ανακοίνωση από την οικεία Μητρόπολη

«Απείθαρχοι» στα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία από τον covid-19 εμφανίζονται και – ευτυχώς λίγοι – ιερείς με αποτέλεσμα να είναι συνεχείς οι εκκλήσεις της Μητρόπολης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας. Σε έκτακτη ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας Παΐσιος μετά τις αρνητικές εξελίξεις και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού στην Επαρχία του ,καλεί και παρακαλεί πατρικώς το ευσεβές πλήρωμα, Κλήρο και Λαό, να τηρήσουν τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών, προκειμένου να μην κλείσουν τα νησιά μας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί», τονίζει ο κ. Παίσιος.Με πληροφορίες από ΕΡΤ/ SkyRodos

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ