Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η ιστορία τροφίμου γηροκομείου που αν και είχε ξεπεράσει τον κορονοϊό πέθανε – Τι λέει η αδελφή του

“Κραυγή απόγνωσης” από γυναίκα που ζει στο εξωτερικό και έχασε πριν από μερικές ημέρες τον αδελφό της, ο οποίος είχε νοσήσει από κορονοϊό και παρόλο που τη διαβεβαίωναν ότι πήγαινε καλά και το τελευταίο τεστ που έκανε βγήκε αρνητικό, τελικά πέθανε. Ο αδελφός της ήταν τρόφιμος σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο αδελφός της γυναίκας νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου είχε μεταφερθεί από ένα γηροκομείο στο οποίο πριν από περίπου έναν μήνα είχαν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα για τα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση. Ό,τι μαθεύτηκε έγινε γνωστό από τα Μέσα Ενημέρωσης. «Από το γηροκομείο δεν μου είχαν πει απολύτως τίποτε. Όταν διάβασα για τα κρούσματα τους τηλεφώνησα και τότε μου είπαν πως πράγματι υπήρχαν κάποιοι που ήταν θετικοί στον κορoνοϊό αλλά με διαβεβαίωσαν πως ο αδελφός μου είχε κάνει το τεστ και ήταν αρνητικό. ‘Μην ανησυχείτε είναι όλα καλά’ με καθησύχαζαν». Όμως, λίγες ημέρες αργότερα της είπαν πως τελικά ο αδελφός της είχε προσβληθεί κι εκείνος από την covid-19, αλλά τη διαβεβαίωναν πως ήταν σε καλή κατάσταση, ασυμπτωματικός και, μάλιστα, μια βδομάδα μετά της ανακοίνωσαν πως το νέο τεστ είχε βγει αρνητικό. «Ανακουφίστηκα, είπα ‘πάει το ξεπέρασε κι αυτό’, όμως, σε πολύ λίγες μέρες μού είπαν πως χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί ένιωθε πολύ καταβεβλημένος, παρότι εξακολουθούσε να μην νοσεί από τον κορoνοϊό».

Ελάχιστες ημέρες μετά ο αδελφός της απεβίωσε, χωρίς η ίδια να καταφέρει να μάθει το πώς και το γιατί. «Το μόνο που μπόρεσα να μάθω από το νοσοκομείο ήταν πως όταν μεταφέρθηκε εκεί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, αφυδατωμένος και σε ασιτία. Μα, πώς ήταν δυνατόν;», διερωτήθηκε. «Σας παρακαλώ, κάντε κάτι για τα γηροκομεία. Ψάξτε να δείτε τι συμβαίνει. Δεν μπορεί να χάνονται έτσι άνθρωποι και να μένουν όλα στο σκοτάδι. Το χρωστάμε στη μνήμη όσων έφυγαν, αλλά και σ’ αυτούς που εξακολουθούν να παραμένουν εκεί», ήταν η τελευταία φράση της, συνομιλώντας με δημοσιογράφο του voria.gr.

Πηγή πληροφοριών: voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ