Κατασκοπεία-Ρόδος: Στην ανακρίτρια ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο μάγειρας – Τι υποστήριξαν

Ο 52χρονος Έλληνας μουσουλμάνος, μάγειρας στο επάγγελμα και ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου που κατηγορείται για κατασκοπεία, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου.

Τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά και ακολουθούνται κατά γράμμα. Οι δύο άνδρες δεν πρέπει να ανταλλάξουν ούτε βλέμμα. Στα δικαστήρια μεταφέρονται ξεχωριστά. Ο ένας φέρεται να κατηγορεί τον άλλο, αρνούμενοι και οι δύο τα όσα τους βαραίνουν.

Ο ένας κατηγορεί τον άλλο

Ο 52χρονος πρώην μάγειρας μεταφέρθηκε χθες στο νησί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρέμεινε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος του Αρχάγγελου, προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με τον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού Προξενείου που κρατείτο σε διαφορετικό κτίριο.

«Ξεκινήσαμε να συναντιόμαστε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας σε κοινωνικό και φιλικό επίπεδο και επειδή ακριβώς μεγαλώσαμε στην ίδια περιοχή και βρισκόμαστε και οι δύο στη Ρόδο. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, αντικείμενο των συζητήσεών μας αποτελούσαν οι οικογένειές μας, το φαγητό, οι μοτοσικλέτες, τα αυτοκίνητα και βεβαίως η κοινή μας ανησυχία μας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού», φέρεται να υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 35χρονος, ενώ από την πλευρά του 52χρονος, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο 35χρονος γραμματέας εμπλέκει και τρίτο άτομο.

Ελέγχονται τα ψηφιακά «ίχνη»

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους όσα κατέσχεσαν στους χώρους διαμονής των δύο ανδρών μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν. Μεταξύ των οποίων είναι 8 υπολογιστές, 6 USB και 4 κινητά τηλέφωνα, τα οποία ελέγχονται εξονυχιστικά.

Ωστόσο, τόσο το προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο όσο και ο ίδιος ο 35χρονος προσπαθούν να πείσουν τις Αρχές πώς ό,τι έχει βρεθεί στον υπολογιστή που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, καθώς συνιστούν ευαίσθητα διπλωματικά δεδομένα που αφορούν σε άλλη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ