Χαρδαλιάς από Ελευσίνα: Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα

Στην κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική, τις τελευταίες ημέρες μετά και την εφαρμογή του σκληρού lockdown, αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Ελευσίνα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ενώ απάντησε και στην κριτική που ασκείται αναφορικά με τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έφτασε στην Ελευσίνα μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα προκειμένου να επισκεφθούν τον χώρο όπου πραγματοποιούνται έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι κύριοι Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας είχαν επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και με τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των μέτρων που έχουν ληφθεί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας καθώς και για την τήρησή τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία τίθενται υπόψιν των επιδημιολόγων και με βάση αυτά λαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όπως ανέφερε με τον ίδιο τρόπο κινήθηκαν και στη Δυτική Αττική.

“Αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις που γίνονται πέριξ και τους μετά Χριστόν προφήτες αλλά κάποια στιγμή με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι ένα εθνικό θέμα που πρέπει όλη η κριτική που υπάρχει να είναι με βάση το πραγματικό αποτέλεσμα. Δεν λειτουργούμε με βάση τη διαίσθησή μας, λειτουργούμε με βάση τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε. Κάθε μέρα λοιπόν, δυο φορές την ημέρα, υπάρχουν τεχνικές συσκέψεις, υπάρχουν συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα, συγκεκριμένοι αλγόριθμοι που μας δείχνουν πράγματα, υπάρχουν red flags που βγαίνουν και βάση αυτών προχωράμε σε ποιοτικές αναλύσεις σε όλη τη χώρα” σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στους δήμους αυτούς της Δυτικής Αττικής ύστερα από την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown εδώ και τρεις μέρες ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε ότι “όλο το στοχευμένο testing που έχει γίνει και όλες οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει δείχνουν ότι δεν έχουμε μεγάλη διασπορά. Τα δεδομένα ήταν πολύ συγκεκριμένα, εξήγησα τους λόγους που αναγκαστήκαμε και πήγαμε άμεσα σε lockdown στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες περιοχές όπου θα εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα, υπογράμμισε ότι δεν ξέρουν τι θα συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς κάθε μέρα αξιολογούν την κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα ξεχωριστά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ