Lockdown: Γιατί αποφασίστηκε ο αριθμός των εννέα ατόμων στα ρεβεγιόν στο σπίτι

Για τη λειτουργία του cilck away αλλά και για τον αριθμό των ατόμων στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ερωτήθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόνισε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει γίνει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και υπογράμμισε πως “το προφίλ που έχουμε επιλέξει μέχρι στιγμής είναι από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη και θεωρούμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αύξησης κρουσμάτων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες”. Υπογράμμισε, ωστόσο, τη σημασία που έχει η συμπεριφορά καθενός μας, αναφέροντας ότι “το click away σημαίνει ότι θα πάω εγώ να πάρω ένα δώρο και θα γυρίσω σπίτι μου εάν στο ενδιάμεσο δεν ακολουθήσω αυτή τη διαδικασία, τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Δεν υπάρχει τρόπος αυτό να το αποφύγουμε, θα πρέπει ο κόσμος να ακολουθήσει αυστηρά τις οδηγίες που έχουμε πει”.

Σχετικά με το πώς προέκυψε ο αριθμός των εννέα ατόμων για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε πως “δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος. Έχουμε πει ότι πρέπει να είναι δύο οικογένειες και ο μέσος αριθμός δύο οικογενειών είναι γύρω στα εννέα”.

Όπως δήλωσε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ισχύ θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 05.00 π.μ. την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση διεύρυνσης του ωραρίου για τις μετακινήσεις στις γιορτές, ο κ. Πέτσας είπε κατηγορηματικά “όχι”. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο γίνεται σύσταση στους πολίτες ώστε αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ