Σοκάρουν οι εικόνες από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης

Σε άλλες εποχές παραπέμπουν οι εικόνες από τα νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης, καθώς ανοίγονται δεκάδες τάφοι, για τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα πλάνα από τα κοιμητήρια της Θέρμης και του Ευόσμου προκαλούν θλίψη και σοκάρουν, ενώ οι αριθμοί αποτυπώνουν τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Από τη στιγμή που τα κρούσματα εκτινάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα κοιμητήρια στην πόλη προχώρησαν σε έναν σχεδιασμό που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση. Εκατοντάδες τάφοι είναι πια ανοιγμένοι σε ειδικές ζώνες Covid, ώστε να γίνουν άμεσα οι ταφές των ανθρώπων που καταλήγουν στα νοσοκομεία της πόλης συνέπεια των επιπλοκών του θανατηφόρου ιού.

Πριν από λίγες μέρες ο κ.Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας ώστε να γίνει ξεχωριστός χώρος στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορωνοϊού. «Χάρις σε αυτό δεν ζούσε σκηνές από την κόλαση του Δάντη» τόνισε.

Οι εργασίες ανοίγματος νέων τάφων στα νεκροταφεία σε Εύοσμο και Θέρμη είναι καθημερινές. Ενώ στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι ταφές που έγιναν ήταν ελάχιστες, πλέον σύμφωνα με τους υπευθύνους των κοιμητηρίων της Θεσσαλονίκης σε Εύοσμο και Θέρμη, γίνονται κατά μέσο όρο δέκα κηδείες Covid καθημερινά. Την ίδια ώρα οι κηδείες και οι ταφές των ανθρώπων που κατέληξαν μετά από μάχη με κορονοϊό γίνονται κάτω από αυστηρά μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο του επιδημιολογικού συναγερμού.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Γιάννη Παπανίκου από το πρακτορείο Intime από τα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη : 

Πηγή: voria.gr / MEGA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ