Το μήνυμα του ΠΟΥ στους Έλληνες: Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη

Μήνυμα στον ελληνικό λαό για την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, αλλά και για τον εμβολιασμό, έστειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

Σε δήλωσή του, που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Βασίλη Κικίλια για τις εξελίξεις με την πανδημία, ο Χανς Κλούγκε τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε το πλήθος, τη στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αποστασιοποίηση. “Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία πρόκληση “που μπορούμε να ξεπεράσουμε αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές” και πρόσθεσε πως “είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα είτε θα κρατήσουμε τη ‘γραμμή’ εδώ”.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός και παρότρυνε τους πολίτες να αναζητήσουν “αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές”. “Τα εμβόλια σώζουν ζωές, ενώ ο φόβος το αντίθετο”, τόνισε ο κ. Κλούγκε και πρόσθεσε ότι θα αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας και θα μας βοηθήσουν σταδιακά να επιστρέψουμε σε μία κανονική οικονομική και κοινωνική ζωή.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να διανεμηθούν τα εμβόλια για την Covid-19 με δίκαιο, δεοντολογικό και διαφανή τρόπο.

Όπως είπε, εξάλλου, βρίσκεται πάντα σε επαφή με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πήγε στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβρη για διαβουλεύσεις. “Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά της πανδημίας”, τόνισε ο Χανς Κλούγκε.

“Το μεγαλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σας φέτος θα είναι να δράσουμε υπεύθυνα, να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης, άρα λοιπόν να υποστηρίξουμε το υγειονομικό προσωπικό και να σώσουμε ζωές”, κατέληξε στο μήνυμά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ