Πρύτανης ΑΠΘ στον Realfm 97,8: Παράταση του lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου – Φαίνεται μια αχτίδα

“Η εικόνα που φαίνεται και από τη συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα την τελευταία εβδομάδα, δείχνει ότι αρχίσει να φαίνεται μια χαραμάδα. Όμως θα πρέπει πριν αναλύσουμε την χαραμάδα να πούμε ότι το ιικό φορτίο είναι ακόμα ιδιαίτερα υψηλό και ότι κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνεχίσουμε πιστά και αυστηρά να τηρούμε όλα τα μέτρα. Θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για μεγαλύτερη αχτίδα φωτός όταν παγιωθεί μια κατάσταση που μπορεί να είναι διαχειρίσιμη” δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Κατά τη γνώμη μου και με βάση τα δεδομένα, είμαστε τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες μακριά από την παγίωση αυτής της κατάστασης” συμπλήρωσε. “Με βάση την περιοχή μας και τα δεδομένα, συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Σύψα για παράταση του lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου” σχολίασε.

“Ξεκινάει η αχτίδα, όμως το ιικό φορτίο που μετρήσαμε την Τετάρτη, είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε στις αρχές Νοεμβρίου, 6-7 του μηνός, το οποίο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Προφανώς κάπου έσπασε η αλυσίδα” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ