Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για διακομιδή ασθενών στην Αθήνα με τρένο – Διαμορφώνουν τα βαγόνια

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα με τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία να λιγοστεύουν και γιατρούς και νοσηλευτές να έχουν ήδη κρούσει καμπανάκι κινδύνου. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις για διακομιδή ασθενών με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ένα τρένο έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμορφωθεί σε ΜΕΘ για να μεταφέρει διασωληνωμένους ασθενείς, εάν χρειαστεί. Σημειώνεται ότι με βάση την ενημέρωση της Τετάρτης από τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός διασωληνωμένων ανέρχεται στους 480.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr, ήδη έχει διαμορφωθεί ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου “πούλμαν” , ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με φορεία – κάψουλες οι ασθενείς. Ο συρμός που βρίσκεται στο Ν.Σ.Σταθμό της Θεσσαλονίκης σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών, αποτελείται από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ.

Οι ασθενείς θα τοποθετηθούν στα βαγόνια, αφού αφαιρεθούν τα καθίσματα επιβατών. Τα βαγόνια αυτά είναι χωρητικότητας 80 επιβατών το καθένα, αλλά φυσικά, με τις αναγκαίες διαμορφώσεις που θα γίνουν , θα μπορέσουν να τοποθετηθούν 30-40 φορεία. Στο βαγόνι κουπέ πιθανότατα θα ανεβούν οι υγειονομικοί που θα τους συνοδεύουν.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ