Lockdown: Τι προβλέπεται για τις νυχτερινές μετακινήσεις – Διευκρινίσεις Χαρδαλιά

Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του lockdown, που ξεκινάει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, καθ’ όλο το 24ωρο υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα και οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση και αυστηρά και μόνο, με sms ή σχετική δήλωση για:

Λόγους εργασίας, μετάβασης στο σχολείο, λόγους υγείας, λόγους μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα, μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, κίνηση για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, καθώς και για σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του δήμου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για “λελογισμένη χρήση της κατ’ εξαίρεση δυνατότητας μετακίνησης”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις μετακινήσεις τις βραδινές ώρες. λέγοντας πως “συνιστούμε να μετακινούνται μόνο αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, ενώ πρόσθεσε πως οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί.

“Δεν δικαιολογείται, ειδικά τις βραδινές ώρες, οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση εκτός για λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης υγείας, σωματικής άθλησης κοντά στην οικία και κίνηση με κατοικίδιο, επίσης σε κοντινή απόσταση από την οικία”, είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε, δε, στη συνέχεια ότι τα πρόστιμα θα είναι διπλάσια για όσους παραβιάζουν την καραντίνα.

“Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS θα επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ” ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ