Φθιώτιδα: Άφησαν χωρίς δασκάλα την τυφλή μαθήτρια που συγκίνησε στην παρέλαση – Η παρέμβαση Ζαχαράκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση που μεταδίδεται από τα τοπικά ΜΜΕ, ότι η τυφλή μαθήτρια που συγκίνησε στην παρέλαση στις Ράχες Στυλίδας, το 2018, έχει “εγκαταλειφθεί” χωρίς δασκάλα ειδικής αγωγής, που δικαιούται.

Το κοριτσάκι είχε συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με τη βοήθεια δύο συμμαθητριών της, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων. Σύμφωνα με το LamiaReport, οι τυφλοί μαθητές διδάσκονται από Δασκάλους Ειδικής Αγωγής, που γνωρίζουν τον Κώδικα Μπράιγ, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Ωστόσο, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως η 10χρονη σήμερα τυφλή μαθήτρια της Δ’ δημοτικού στις Ράχες, δεν μπορεί να κάνει μάθημα, αφού η δασκάλα Ειδικής Αγωγής που διορίστηκε και την ανέλαβε, πήγε για λίγες μέρες στο σχολείο στην αρχή της χρονιάς και στη συνέχεια πήρε άδεια. Μέχρι σήμερα κάνοντας χρήση κάθε άδειας που δικαιούται, νόμιμα απουσιάζει από το σχολείο, με αποτέλεσμα το τυφλό κοριτσάκι να μην έχει δασκάλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Όπως επισημαίνεται, παρόλο που ο Διευθυντής του σχολείου και η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βρεθεί μια λύση ή να έρθει κάποια αντικαταστάτρια, “το γραφειοκρατικό μας σύστημα καλά κρατεί”. Πληροφορίες, δε, αναφέρουν πως και τις προηγούμενες χρονιές η τυφλή μαθήτρια αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, με τους γονείς να τρέχουν και να μην μπορούν να βγάλουν άκρη, όπως και φέτος.

Η είδηση προκάλεσε την παρέμβαση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη η οποία επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, Γιώτα Σιδερά – Χουλιάρα, που ήδη είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. «Το παιδί δεν θα μείνει ακάλυπτο ούτε μέρα από δω και στο εξής…», είπε στο LamiaReport η Υφυπουργός, τονίζοντας ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του όλου θέματος.Πηγή: LamiaReport

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ