Κορονοϊός – Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο enikos.gr: Ζήτησα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ.

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει SOS. Ο κορονοϊός συνεχίζει να “καλπάζει” στη συμπρωτεύουσα καθώς την Κυριακή 1 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 449 νέα κρούσματα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 839 κρούσματα και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 530 κρούσματα. Η αυξητική αυτή τάση σε συνδυασμό με το ότι οι αντοχές των νοσοκομείων και των ΜΕΘ έχουν φτάσει στα… όριά τους, είχαν ως αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη, με τον Βασίλη Κικίλια να μεταβαίνει σήμερα στην περιοχή. Συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν 43 νέες ΜΕΘ – COVID σε μια σειρά νοσοκομείων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα περιστατικά που δέχονται.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο “κόκκινο” και από αύριο το πρωί τίθενται σε ισχύ τα νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη” και επεσήμανε ότι έχει εισηγηθεί τη λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της κυκλοφορίας γύρω στις 8 ή 9 το βράδυ, λίγο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και των γραφείων”.

Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό είναι ένα καθολικό lockdown για την περιοχή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι “δεν μπορώ να είμαι προφήτης, όμως, μπορώ να πω ότι χειρότερο από ένα lockdown, είναι ένα καθυστερημένο lockdown”. Σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία και την ανησυχία των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών, ο κ. Ζέρβας απάντησε ότι “χάθηκε η περίοδος της άνοιξης, χάθηκαν 350 εκατ. ευρώ από την οικονομία της πόλης το καλοκαίρι, χάθηκαν 50 εκατ. ευρώ από την ΔΕΘ, το στοίχημα τώρα είναι να μην χαθούν και τα Χριστούγεννα”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανακοινώθηκαν γενναία μέτρα οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση και είπε ότι “πρέπει να εξειδικευθούν και να εφαρμοστούν άμεσα γιατί επιχειρήσεις κλείνουν και η οικονομία αντιμετωπίζει πρόβλημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ