Σεισμός στη Σάμο: Τι λέει στο enikos.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη μετασεισμική δραστηριότητα

“Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πολύ έντονη και θα εξακολουθήσει και τις επόμενες ημέρες, ίσως και εβδομάδες” τόνισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για την εξέλιξη του φαινομένου μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου. Μιλώντας στο enikos.gr, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι “οι μετασεισμοί, οι οποίοι είναι δεκάδες, δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλα μεγέθη. Ο πιο μεγάλος ήταν χθες το απόγευμα και ήταν της τάξεως των 5,3 Ρίχτερ”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “λόγω του μεγάλου μεγέθους του κύριου σεισμού, θα υπάρξουν μετασεισμοί μπορεί και για τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και με μεγαλύτερο μέγεθος των 5,3 Ρίχτερ. Μπορεί να φτάσουν τα 5,5 με 5,6 Ρίχτερ”.

Σχετικά με το αν υπάρχει ανησυχία διέγερσης και άλλων ρηγμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι “δεν μπορεί να αποκλειστεί να συμβεί το φαινόμενο της διέγερσης άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Είναι πιθανό να συμβεί όμως δεν θα δώσουν τέτοιου μεγέθους σεισμούς, όπως ο χθεσινός, αλλά μικρότερα μεγέθη”.

Ο κ. Παπαδόπουλος εφιστά την προσοχή στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Σάμου, τονίζοντας ότι “πρέπει όσα σπίτια ή χώροι εργασίας έχουν υποστεί βλάβες να ελεγχθούν από πολιτικούς μηχανικούς και μετά να ξαναχρησιμοποιηθούν. Πρέπει να ελεγχθούν αν είναι κατάλληλα και ασφαλή για χρήση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ