Σεισμός στη Σάμο: Θρήνος για τα δύο νεκρά παιδιά – 19 τραυματίες και καταστροφές

Θρήνος επικρατεί στη Σάμο για τον άδικο χαμό δύο μαθητών που καταπλακώθηκαν από τοίχο, ο οποίος κατέρρευσε στο Βαθύ, μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Πρόκειται για ένα αγόρι 17 ετών και ένα κορίτσι 15 ετών, τον Άρη και την Κλαίρη, που επέστρεφαν από το σχολείο στα σπίτια τους, τη στιγμή που “χτύπησε” ο Εγκέλαδος. Περνούσαν από ένα στενό δρομάκι όταν έγινε ο σεισμός με αποτέλεσμα να καταρρεύσει τοιχίο και να τα καταπλακώσει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Σάμου, το αγόρι προσκομίσθη νεκρό, το δε κορίτσι παρά τις επίμονες προσπάθειες ανάνηψης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δυστυχώς κατέληξε.

“Επικοινώνησα με τις τοπικές αρχές της Σάμου και εξέφρασα την οδύνη μου για τα δύο παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα. Σε αυτές τις τραγικές για τους οικείους τους ώρες, η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους” ανέφερε σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κ. Σακελλαροπούλου. «Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

«Συντετριμμένη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο, αναφορικά με τον θάνατο δύο μαθητών, μετά το σεισμό στη Σάμο. Η υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, σημειώνοντας: «Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών». Αναλυτικότερα, η ανάρτηση της υπουργού έχει ως εξής: «Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου. Οι μαθητές ήταν καθ’ οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές».

Δείτε πλάνα της ΕΡΤ από τα δρομάκια στην περιοχή Γεφυράκι, όπου συνέβη η τραγωδία με τα δύο νεκρά παιδιά:

Το τραγικό περιστατικό με τους δύο μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο, όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο κτιρίου που κατέρρευσε, περιέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Όταν έγινε ο σεισμός πεταχτήκαμε στην αυλή του σπιτιού και εκείνη τη στιγμή ήρθαν τρία παιδιά κλαίγοντας, η σκόνη από την κατάρρευση του κτιρίου σκέπασε τα πάντα», είπε ο κάτοικος της περιοχής. «Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Δεν πήραμε… μυρωδιά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ