Κορονοϊός: Lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη – Ποιες περιοχές ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού

Στο “κόκκινο” επίπεδο συναγερμού 4 εισέρχονται από αύριο, Παρασκευή, στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση, την Πέμπτη, στις τρεις αυτές πόλεις θα ισχύσουν τα μέτρα που εφαρμόζονται στις “κόκκινες” περιοχές με εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και των μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές. “Για πρακτικούς λόγους που συνδέονται με τον προγραμματισμό των πολιτών η εξαίρεση των μετακινήσεων θα ισχύσει έως τη Δευτέρα στις 6 το πρωί”, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Τις επόμενες ώρες το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές, που βρίσκονται στο επίπεδο 4, τόνισε.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.399 στενές επαφές που βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες στα 35,2 έτη.

Στη Λάρισα, έχουμε 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και έχουν προκύψει 721 στενές επαφές από την ιχνηλάτηση. Τέλος, στη Ροδόπη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη και έχουν προκύψει 488 στενές επαφές.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως στο “πορτοκαλί” επίπεδο 3 ανεβαίνουν από αύριο η Πέλλα, η Δράμα, ο Έβρος, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Πιερία και η Ημαθία.

Επίσης, στο “κίτρινο” επίπεδο 2 εισέρχονται η Μεσσηνία και η Αρκαδία.

Ξεκαθάρισε δε, στη συνέχεια πως όπως προκύπτει από τα στοιχεία, υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις γεγονός που επίσης αξιολογείται από τους ειδικούς και την κυβέρνηση και έχει ληφθεί ως σημαντική παράμετρος σε επεξεργασία των νέων μέτρων που εξετάζονται αυτή στη στιγμή.

Δείτε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ