Κορονοϊός: Γυναίκα που νοσεί σοκάρει με τη μαρτυρία της – “Είναι λες και σε κρατάνε κάτω από το νερό”

Σοκάρει η περιγραφή μίας νέας γυναίκας, που νοσεί από κορονοϊό, για τα συμπτώματα που προκαλεί η νόσος. Η Ελευθερία, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, δίνει τη δική της μαρτυρία για τη μάχη που δίνει με τον ιό, από τις 14 Οκτωβρίου, όταν και διαγνώστηκε θετική. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρει πως “είναι λες και σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις”.

Ένα από τα βασανιστικά συμπτώματα, τονίζει, είναι αυτό της δύσπνοιας. Όπως εξηγεί “τώρα δεν είναι τόσο έντονο όπως ήταν τις πρώτες ημέρες. Μου έχει μείνει απλά μία δύσπνοια και η όσφρηση δεν έχει επανέλθει πλήρως. Και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο, δηλαδή μέσα στο λεπτό μπορεί να πάρω μια αναπνοή”.

Παραδέχεται πως πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές όλο αυτό το διάστημα. “Τώρα τελευταία έχω δύσπνοια, όσο πέρναγαν τα υπόλοιπα άρχισε πολύ ξαφνικά η δύσπνοια να γίνεται πιο έντονη… Και τις πρώτες ημέρες με την κόπωση, όλα τα κόκαλα σου να πονάνε, νιώθεις δυσάρεστα”. Δεν έκρυψε πως “με τη δύσπνοια τρόμαξα αρκετά. Με έπιανε μια – δύο φορές τις πρώτες μέρες, μετά συνεχόμενες. Είναι λες και σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις”, περιγράφει και προσθέτει: “Είναι πολύ άσχημο. Και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πιο ήπιο. Δηλαδή μπορώ να πάρω μια αναπνοή”.

Η νηπιαγωγός σημειώνει επίσης ότι “δεν καπνίζω, είμαι νέα, περίμενα ότι θα το περάσω λίγο πιο ήπια σαν απλή γρίπη. Πίστευα στον ιό, αλλά επειδή είμαι νέα και δεν έχω άλλο νόσημα δεν είχα αγχωθεί τόσο, έλεγα ‘θα περάσει εντάξει'” και στέλνει μήνυμα προς όλους: Μεγάλη προσοχή. Είναι πολύ δυσάρεστο. Δεν αξίζει να το περάσουν”.

Δείτε τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ