Κορονοϊός: Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πέτσας για ΜΜΜ και σχολεία

Για τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξηγώντας γιατί δεν αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή ως εστίες κορονοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά “εμείς βλέπουμε συνεχώς την κατάσταση και με το ηλικιακό προφίλ και με τις εστίες και αναλύουμε τα δεδομένα ώστε να προβλέπουμε και λίγο την εξέλιξη των επόμενων ημερών”.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, “στα σχολεία δεν υπήρχε ζήτημα διασποράς από μαθητή σε μαθητή. Είναι πολύ περιορισμένα τα κρούσματα και όποια κρούσματα υπήρξαν ήταν από έξω προς τα μέσα, όταν δηλ. ένας μαθητής ή ένας εκπαιδευτικός τον έφερνε στο σχολείο και όχι επειδή υπήρξε διασπορά από μαθητή σε μαθητή. Επίσης κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αυξήσουμε τις προσλήψεις στην Παιδεία για να μην έχουμε πρόβλημα στελέχωσης ενόψει του κορονοϊού”.

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο κ. Πέτσας είπε ότι “κάναμε ό, τι μπορούσαμε σε ένα τρίπτυχο αποσυμφόρησης στις ώρες αιχμής που περιελάμβανε κυλιόμενο ωράριο των εργαζομένων, υποχρεωτική τηλεργασία σε 40% στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων. Πράγμα που εντείνεται και ολοκληρώνεται με 200 λεωφορεία έως τέλος Νοεμβρίου”. Επίσης, όπως πρόσθεσε “στα τεστ που έγιναν σε μεγάλους σταθμούς όπως στο Σύνταγμα και το Θησείο, είχαμε 3.046 τεστ ανίχνευσης στο Σύνταγμα και μόνο 29 βγήκαν θετικά. Το ποσοστό θετικότητας ήταν δηλ. κάτω από τη μονάδα όταν στη χώρα είναι στο 3. Δεν είναι εκεί τόσο μεγάλη η εστία μετάδοσης. Στο Θησείο βρέθηκαν μόνο 8 θετικά κρούσματα και η διάμεση ηλικία ήταν μόλις 21,3 έτη. Στα σημεία όπου υπάρχει χώρος για διασκέδαση και συγκέντρωση νέων υπάρχουν κρούσματα. Οι νέοι επέστρεψαν απότομα σε μια κατάσταση κανονικότητας προ κορονοϊού”. Ο κ. Πέτσας απηύθυνε ξανά έκκληση στους νέους ώστε να μην γίνουν εκείνοι η αιτία για νέες εστίες για συγγενείς και φίλους” και προέτρεψε “να μην εφησυχάζουμε όλοι στους χώρους δουλειάς και όπου κινούμαστε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ