Κακοκαιρία: Στα… λευκά τα Μάλια – Ζημιές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση – ΦΩΤΟ

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα Μάλια, στην Κρήτη, από την ισχυρή καταιγίδα και τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σήμερα, είναι μία δύσκολη ημέρα τονίζει ο δήμαρχος κ. Σέγκος ο οποίος καλεί όσους κινούνται στην πόλη να είναι προσεκτικοί, καθώς επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα είναι χαμηλή. Όπως είπε, σε κεντρική σημεία των Μαλίων το ύψος του χαλαζιού ξεπερνά τα 50 εκατοστά με αποτέλεσμα να είναι και σπίτια αποκλεισμένα. Πρωταρχικός στόχος είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η διάνοιξη των δρόμων, από τα μηχανήματα του δήμου αλλά και ιδιωτικά.

“Είναι μια δύσκολη ημέρα ειδικά για τα Μάλια, όπου προκάλεσε πολύ μεγάλες συνέπειες η νυχτερινή κακοκαιρία” – είπε στο Livetalks.gr – ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Ζημιές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, οχήματα, υποδομές καταστημάτων και δέντρα, ενώ “έπεσαν πέργκολες, τέντες και στέγαστρα σε καταστήματα, καθώς τη νύχτα έκανε κάποιο ανεμοστρόβιλο”.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ακόμη υπάρχουν κόκκοι χαλαζιού σαν καρύδι, κάτι που είναι πρωτοφανές για την περιοχή. Παράλληλα ο δρόμος από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου προς την παραλία δεν είναι προσβάσιμος.

Προβλήματα καταγράφονται και σε Χερσόνησο και Γούβες, όπως ανέφερε, καθώς έχουν πέσει βράχοι και φερτά υλικά. Ήδη επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία για τον καθαρισμό. Ζημιές έχουν σημειωθεί στο οδόστρωμα στο δρόμο προς το Καλό Χωριό.

Τέλος, χαλάζι έπεσε τη νύχτα και στο Λασίθι ενώ οι κεραυνοί “δίνουν και παίρνουν”. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο δρόμο προς Σητεία αλλά και στο ορεινό δίκτυο, από Άγιο Νικόλαο προς Κριτσά.

Δείτε εικόνες από την περιοχή

Πηγή/ΦΩΤΟ: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ