Βλάσσης Μπονάτσος: Ο ασυμβίβαστος, πολυτάλαντος, σόουμαν και αιώνιος έφηβος – “Έφυγε” μόλις στα 55 του

του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Η ιδιαίτερη βραχνή φωνή του, το χιούμορ του και η αεικίνητη φύση του χαρακτήριζαν τον αιώνιο έφηβο Βλάσση Μπονάτσο. Η παιδικότητά και ο αυθορμητισμός του όμως, δεν του στέρησαν ποτέ και τον τίτλο του γοητευτικού άνδρα που ξεχώριζαν οι γυναίκες. Έντονη προσωπικότητα, ασυμβίβαστος, ροκάς και πολυτάλαντος. Τραγουδιστής, ηθοποιός, showman…

Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος των ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ. Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ψυχεδελικής νεολαίας της τότε εποχής εμπνεύστηκαν το όνομα τους από τις συλλαβές των επιθέτων τους (Δαπέρης, Λογοθέτης, Μαρινάκης, Μπονάτσης και Κιουρκτσόγλου).

Η μεγάλη αναγνώριση ξεκινάει το 1971 και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου, όταν το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, δημοσιεύει την επιστολή ενός αναγνώστη. “Τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος του περιοδικού Rolling Stone και διάβασα ένα άρθρο του για την ελληνική ποπ και τον Σαββόπουλο και τους ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ…. Ποιοι είναι αυτοί; …αν όντως υπάρχει αυτό το γκρουπ και δεν το ξέρουμε εμείς και το ξέρουν οι ξένοι καλύτερα από εμάς, είμαστε άξιοι συλλυπητηρίων…» (Ιωάννης Στασινόπουλος. Επιστολή στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, Ιαν 1971). Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, εντοπίζουν το συγκρότημα και δημοσιεύουν συνέντευξή τους. Έκτοτε η φήμη τους εκτοξεύεται. Με ότι και να καταπιανόταν ο Βλάσσης Μπονάτσος, είχε ένα μοναδικό τρόπο να κερδίζει το κοινό με το χιούμορ και τις πλάκες του.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 η ιδιωτική τηλεόραση κάνει τα πρώτα της βήματα. Το Mega την τηλεοπτική σεζόν 1991-1992 θα προβάλλει την τηλεοπτική σειρά «Απαράδεκτοι». Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών. Το υπόλοιπο καστ συμπλήρωναν ο Γιάννης Μπέζος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Ρένια Λουιζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης. Οι Απαράδεκτοι ακόμα και σήμερα θεωρούνται ως μια από τις κορυφαίες κωμικές σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης, ενώ τα βιντεάκια με αποσπάσματα της σειράς που βρίσκονται στο youtube, έχουν εκατοντάδες χιλιάδες views. Μετά τη συμμετοχή τους στους Απαράδεκτους θα συμμετάσχει στον «Αστερισμό της Γραβάτας» στον ΑΝΤ1, όπου ερμήνευσε και το τραγούδι των τίτλων αρχής. Με τη φωνή του ντύνει με μία Ιταλική διασκευή τους «Σταύλους της Εριέττας Ζαϊμη». Τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές όπως «Με το κλειδί στο χέρι», τις «Κόντρες», το «Βλας Μπακ», το «Άλλα Κόλπα», το «Με φόρα» και το «Πάμε για άλλα».

Ο ρόλος του επαναστάτη Τσε Γκεβάρα στην θεατρική παράσταση Εβίτα το 1980, του χάρισε και έναν μεγάλο έρωτα με την πρωταγωνίστρια Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μαζί, έπαιξαν και την περίοδο 1983-1984 με την παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Για έξι χρόνια έμειναν μαζί και πολλοί πιστεύουν ότι κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της Αλίκης. Τον Αύγουστο του 1982 η Αλίκη πραγματοποιεί με τον Βλάσση στον Θεολόγο, την πρώτη τους κοινή φωτογράφηση, σε εβδομαδιαίο περιοδικό της εποχής, επισημοποιώντας στην ουσία την σχέση τους. Ο Τύπος της εποχής ζητούσε εξονυχιστικές λεπτομέρειες και οι φωτογράφοι ένα καρέ αφού ο κόσμος λάτρευε να τους βλέπει μαζί: Την «εθνική του σταρ» Αλίκη με τον «επαναστάτη» Βλάσση. Δύο κόσμοι χωριστά, που ενώθηκαν με μοναδική αρμονία.

Στη πορεία της ζωής του γνώρισε πολλές γυναίκες, ωστόσο πολύ λίγες σχέσεις του είδαν το φως της δημοσιότητας. Ορκισμένος εργένης για πολλούς, ξάφνιασε με την απόφασή του να παντρευτεί με την κόρη της Ζωής Λάσκαρη Μάρθα Κουτουμάνου, το 1996. Ο Βλάσσης την ερωτεύτηκε και το έδειχνε με κάθε τρόπο. Απέκτησε μία κόρη, την Ζένια, η οποία ακολουθεί τα βήματα του ως ηθοποιός.

Ο Βλάσης Μπονάτσος, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στις 14 Οκτωβρίου 2004, σε ηλικία 55 ετών, από «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα».

Αν και πέθανε πολύ νέος, έζησε μία ζωή γεμάτη περιπέτεια και αγάπη. Έχοντας πάντα κοντά του και τις γυναίκες της ζωής του… Πάντα μία γυναίκα καθόριζε την ύπαρξή του. Όπως η μητέρα του που της είχε αδυναμία και σε κάθε εκπομπή που παρουσίαζε, στην πρεμιέρα αναφερόταν σε εκείνη για να του φέρει γούρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ