Κορονοϊός: Αυτές είναι οι “δύο συν μία” περιοχές για τις οποίες έχει σημάνει συναγερμός – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Εκτός της Αττικής, υπάρχουν “δύο συν μία” περιοχές που έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως πρόκειται για την Κοζάνη και τα Ιωάννινα, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά και την Πέλλα, όπου επίσης εντοπίζονται πολλά ενεργά κρούσματα.

Έδωσε, μάλιστα, σχετικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις συγκεκριμένες περιοχές. Όπως είπε, μέσα σε τρεις ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί στην Κοζάνη 49 κρούσματα και εξαιτίας αυτών, 101 στενές επαφές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αυτή τη στιγμή, στην Κοζάνη υπάρχουν 181 ενεργά κρούσματα και οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Στα Ιωάννινα, από την Παρασκευή το βράδυ έως και χθες το βράδυ, επιβεβαιώθηκαν 66 νέα κρούσματα κορονοϊού και 147 επαφές βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αυτή τη στιγμή, στα Ιωάννινα υπάρχουν σχεδόν 200 επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα, ενώ 24 άτομα νοσηλεύονται.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Πέλλα, αυτή τη στιγμή είναι ενεργά 212 κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster, το οποίο “παρακολουθούμε και νομίζουμε έχουμε στεγανοποιήσει”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, “γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη”, όπως είπε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ