Μεσσηνία: Τι λένε οι δικηγόροι των δύο πλευρών για την υπόθεση του 18χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 63χρονου – ΒΙΝΤΕΟ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησαν τόσο ο δικηγόρος της οικογένειας του 18χρονου Ρομά, Δημήτρης Τσιφλιτάκος, που περιγράφει τις συνθήκες του θανάτου του, όσο και ο δικηγόρος της οικογένειας του 63χρονου δράστη Θεόδωρος Μαντάς που κάνει λόγο για νόμιμη άμυνα.

Ο κ. Τσιφλιτάκος επεσήμανε: “Πράγματι ο 18χρονος εισήλθε στην οικία του 63χρονου μαζί με άλλους δύο ανήλικους δράστες, αφαίρεσε κάποια κοσμήματα και διέφυγε. Με την έννοια αυτή έκανε διάρρηξη, ήταν ανασφάλιστη η θύρα της οικίας, αλλά διέπραξε το αδίκημα της κλοπής. Διέφυγε με κάποια κοσμήματα πηδώντας από το μπαλκόνι της οικίας. Ο 63χρονος πήρε το δίκαννο και τον πυροβόλησε από απόσταση 11 μέτρων έξω από το σπίτι. Είχε σκοπό ανθρωποκτονίας γιατί εκείνη τη στιγμή είχε διαφύγει ο δράστης από την οικία. Η επίθεση που δέχτηκε είχε ολοκληρωθεί. Δεν μπορούμε να μιλάμε ότι ήταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας .Εκείνη τη στιγμή που σημάδευε διακυβευόταν η περιουσία του. Ήταν στα χέρια του 18χρονου. Θα μπορούσε να είχε πυροβολήσει σε άλλο σημείο του σώματός του. Τον έχει χτυπήσει με το όπλο στην κοιλιά και τον θώρακα” υπογράμμισε ο κ. Τσιφλιτάκος. “Είχε διαφύγει, εκείνη τη στιγμή εκείνο που διακινδύνευε ήταν μόνο κάποια κοσμήματα που είχε αφαιρέσει ο 18χρονος από την οικία του, και όχι η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα του 63χρονου. Ο 18χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Η οικογένεια ζητούσε από την αρχή την απόδοση της Δικαιοσύνης, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τη διάταξη του ανακριτή και την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης. Αυτό που στάθμισαν οι ανακριτικές Αρχές ήταν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με μια χούφτα ευρώ”.

Για τα επεισόδια που προκλήθηκαν επεσήμανε: “Αυτά πυροδοτήθηκαν από κάποιες ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν πριν ακόμη εκδοθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ανακριτή Καλαμάτας”.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 63χρονου, που έχει προφυλακιστεί, Θεόδωρος Μαντάς είπε: “Προφανώς ο κατηγορούμενος, οι οικείοι του και ο συνήγορός του δεν προσπερνούν εύκολα το γεγονός ότι στο περιστατικό αυτό απωλέσθηκε μια ανθρώπινη ζωή και μάλιστα ενός νέου παιδιού. Από εκεί και μετά, να σταθμίσουμε το γεγονός ότι στην πραγματικότητα ο κατηγορούμενος βρέθηκε σε ένα καθεστώς απόλυτης νόμιμης άμυνας. Εισερχόμενος το μεσημέρι εκείνης της ημέρας στην οικία του και ανεβαίνοντας στο υπνοδωμάτιό του, βρέθηκε έκπληκτος μπροστά σε τρία άτομα Ρομά οι οποίοι προσπαθούσαν να διαρρήξουν την οικία του. Να σημειωθεί ότι για τους δύο συνεργούς Ρομά που συνελήφθησαν και κρατήθηκαν, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή και ληστρική κλοπή και παραπέμφθηκαν στον τακτικό ανακριτή. Να μην λέμε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη πρόκληση από την πλευρά του θύματος. Το θύμα απώθησε, χτύπησε και υπάρχουν και ευρήματα ιατροδικαστικά όπως προκύπτουν από την έκθεση που έχει συσχετιστεί στη δικογραφία ότι χτύπησε τον 63χρονο στην προσπάθειά του να διαφύγει. Μέσα στο σπίτι υπήρχε πάλη, υπάρχει έκθεση ιατροδικαστική που λέει ότι τα τραύματα είναι απολύτως συμβατά με την πάλη αυτή και πράγματι κατάφερε σε έναν άνθρωπο χειρουργημένο με τετραπλό μπαϊπάς λίγο καιρό πριν, στο στάδιο της ανάρρωσης, να διαφύγει… Δεν τον κυνήγησε, ο πυροβολισμός με την κυνηγετική καραμπίνα έγινε στο μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας, εντός της οικίας, όπως τα λέει η δικογραφία. Στην κρεβατοκάμαρα, στη βεράντα που είναι μπροστά στην κρεβατοκάμαρα έριξε αυτόν τον πυροβολισμό με την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατείχε. Ήταν πυροβολισμός στα τυφλά, δεν υπήρχε επιδίωξη και δόλος ανθρωποκτόνος, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε πρόθεση, σιγά μην είχε καθίσει μέρες πριν και το είχε μελετήσει πώς θα αφαιρέσει τη ζωή ενός 18χρονου Ρομά. Η πρόθεσή του ήταν μία και μοναδική. Πυροβολώντας στην κατεύθυνση αυτή με την κυνηγετική καραμπίνα να φοβίσει, να τρομάξει, να απωθήσει τους δράστες από τη ληστρική κλοπή. Τελεία. Δυστυχώς πρώτα και κύρια για το 18χρονο παιδί ο τυφλός πυροβολισμός οδήγησε στη θανάτωσή του πράγμα για το οποίο κανείς δεν επιχαίρεται” και υπογράμμισε ότι πρώτη φορά στα 30 χρόνια έκανε απολογία ανακριτική σε καθεστώς πολιορκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ