Σύψας: Αν χρειαστεί, θα εισηγηθούμε περιορισμό μετακινήσεων για τους πολίτες άνω των 65

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα πιο αυστηρά μέτρα άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊόΝίκος Σύψας. “Η επιτροπή μας έχει σχέδιο για κάθε πιθανή κατάσταση. Για κάθε κατάσταση της επιδημίας στην Αττική ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα εισηγηθούμε στην κυβέρνηση. Έχουμε ήδη κουβεντιάσει και ξέρουμε καλά τι πρόκειται να εισηγηθούμε”, είπε ο κ. Σύψας, σημειώνοντας ότι σημασία έχει να μην πάρουμε νέα μέτρα και η Αττική να μην πάει από το πορτοκαλί στο κόκκινο, αλλά από το πορτοκαλί στο κίτρινο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σχετική επιπέδωση των κρουσμάτων και φαίνεται ότι τα μέτρα που ελήφθησαν αρχές και μέσα Σεπτεμβρίου σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποδίδουν. Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τα σενάρια περί επιβολής περιορισμού μετακινήσεων στους πολίτες άνω των 65 ετών είπε: “H επιτροπή δεν έχει εισηγηθεί, η επιτροπή έχει συζητήσει, έχει τα μέτρα για κάθε κατάσταση και αν κρίνει ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, τότε θα κάνει την εισήγηση”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ