Η κακοκαιρία “χτύπησε” την Αιτωλοακαρνανία: Πλημμύρισαν σπίτια, προβλήματα από κατολισθήσεις

Μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία. Στον δήμο Θέρμου, πλημμύρισαν σπίτια καθώς και ένα μοναστήρι. Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες υπέστησαν δυο σπίτια στη Χρυσοβίτσα και δύο επιχειρήσεις στο Αβαρίκο καθώς και το μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Αναλήψεως. Επιπλέον, κατολισθήσεις προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας ενεργούν από το πρωί.

Προβλήματα και στον Δήμο Ναυπακτίας

Προβλήματα και στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας προκάλεσαν οι καταιγίδες που έπληξαν σήμερα το πρωί τη Δυτική Ελλάδα. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Τέγας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν μικρές κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ναυπακτίας, οι οποίες, ήδη, αντιμετωπίζονται από μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου.

Επίσης, ο κ. Τέγας τόνισε ότι ήταν άμεση επέμβαση των συνεργείων σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας όπου «φούσκωσαν» ρέματα.

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγιναν εννέα κλήσεις για απάντληση υδάτων στη Ναύπακτο, στο Αγρίνιο και στο Θέρμο, καθώς και μία κλήση για πλύση οδοστρώματος στο Μεσολόγγι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ