Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική: Ο συνεργάτης του Παλαιοκώστα και η γιάφκα στο Κουκάκι

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά στο Κουκάκι. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών (ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και χρονοδιακόπτες), σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την αποθήκη νοίκιαζε ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας -επίσης γνώριμος της Αστυνομίας- και η φίλη του, καθώς βρέθηκαν δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι η υπόθεση συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα και αναζητούνται στοιχεία για την ταυτότητα της.

Οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους κάτι που να το επιβεβαιώνει.

Πότε νοικιάστηκε η αποθήκη στο Κουκάκι

Πριν από έναν χρόνο είχε νοικιαστεί η αποθήκη – γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζήνη 126 στο Κουκάκι, από τον έναν εκ των συλληφθέντων, κατά την επιχείρηση της ΑντιτρομοκρατικήςΥπηρεσίας. Συγκεκριμένα στην αποθήκη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια. Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ