Σχολεία: Τι είπαν Κοντοζαμάνης και Μαγιορκίνης για το μέγεθος των μασκών – ΒΙΝΤΕΟ

Στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τις τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν σε μαθητές σχολείων της χώρας, με αποτέλεσμα να καλύπτουν ακόμη και όλο το πρόσωπο τους, αναφέρθηκαν ο κ. Κοντοζαμάνης και ο κ. Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

“Οι προδιαγραφές των μασκών βασίζονται στα διεθνή πρότυπα. Υπήρξε μία παρεξήγηση σε ότι αφορά το μέγεθος της μάσκας, πριν τη συρραφή και το τελικό μέγεθος. Αυτό θα διορθωθεί. Η κυβέρνηση έχει πει ότι θα δώσει δύο μάσκες σε κάθε μαθητή, οι επόμενες μάσκες θα είναι σωστές” ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Από τη μεριά του, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως η επιτροπή που ασχολήθηκε με τις μάσκες συνέκρινε τις διαστάσεις των μασκών με τις προδιαγραφές του αμερικανικού CDC, και σημείο προς σημείο ήταν αυτές που έπρεπε. “Είναι πολύ σημαντικό να δίνονται οι διαστάσεις των μασκών πριν τη συρραφή τους, καθώς αυτό καθορίζει και την ποιότητά τους” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται πριν φτάσουν οι μάσκες στους μαθητές και αν γίνεται κάποιος σχετικός έλεγχος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως την ευθύνη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τις μάσκες είχε η ΚΕΔΕ και ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ