Τι λέει ένας από τους κατασκευαστές των μασκών που διανεμήθηκαν στα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις τεράστιες μάσκες, που διανεμήθηκαν σε σχολεία της χώρας, χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας τους. Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή των μασκών, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ένας εκ των προμηθευτών, που παρέδωσε 500.000 μάσκες, δίνει τη δική του απάντηση. Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρει ότι «η Προκήρυξη που μας ήρθε από την ΚΕΔΕ με οδηγίες που είχαν λάβει από κάποια επιτροπή υγείας είχαν συγκεκριμένες διαστάσεις-προδιαγραφές υφάσματος και κάποιες λεπτομέρειες (ελαστικό έλασμα, ποιότητα βαμβακιού)». Εξήγησε ότι οι διαστάσεις ήταν οι ακόλουθες: Ηλικίες έως 10 ετών 10×18, από 10 ετών και άνω καθηγητές και δάσκαλοι 12×22.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «το είδαμε ότι οι διαστάσεις είναι μεγάλες, τις ενστάσεις μας τις εκφράσαμε όταν δώσαμε τα δείγματα» και υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «έχουμε αναλάβει να παράγουμε και όχι να προτείνουμε. Έχουμε παραδώσει τις 500.000 μάσκες και περιμένουμε να μας δώσουν νέες οδηγίες…» . Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «αν οι νέες οδηγίες είναι να κατασκευάσουμε 500.000 μάσκες θα χρειαστούμε τουλάχιστον 10 ημέρες».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ