Κορονοϊός – Τσακρής: Αν δεν ληφθούν μέτρα, η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου – ΒΙΝΤΕΟ

Απόφαση να εισηγηθούν νέα μέτρα σε κέντρο Αθήνας, Πειραιά και βόρεια προάστια για τον περιορισμό του κορονοϊού έλαβε η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής και μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι “η όλη προσπάθεια γίνεται σ’ αυτήν τη φάση για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας, το δεύτερο επιδημικό κύμα που βρισκόμαστε. Νομίζω ότι είναι μια κρίσιμη φάση, αν δεν μπορέσουμε να περιορίσουμε σ’ αυτήν τη φάση την εξάπλωση, μετά, στη συνέχεια, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα”.

Στη συνέχεια σημείωσε: “Θα πρέπει να καταφέρουμε κατ’ αρχήν τον τρόπο αυτό που καταφέραμε στο πρώτο επιδημικό κύμα που στον κατάλληλη χρονική περίοδο μπόρεσε να περιοριστεί αποτελεσματικά η εξάπλωση της επιδημίας. Φανταστείτε στο πρώτο επιδημικό κύμα να μην είχε περιοριστεί στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση. Μιλάμε για το πρώτο επιδημικό κύμα” είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και πρόσθεσε: “Αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα η αύξηση θα είναι τέτοια που δεν θα μπορεί να περιοριστεί στη συνέχεια η όλη κατάσταση. Δεν θα μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση”.

Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι και αυτό της γενικευμένη χρήσης μάσκας σε διάφορους δήμους της Αττικής. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσακρής “η τάση είναι εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση μάσκας, όπως για παράδειγμα στις λαϊκές αγορές… Αυτήν τη στιγμή η λογική είναι για όλη την Αττική να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα όπως αυτό που αναφέραμε, συγκεκριμενοποιούνται για συγκεκριμένο δήμο. Είναι πολύ δύσκολο αλλιώς να γίνει σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης, έτσι γι’ αυτό συνολική λήψη μέτρων”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ