Βαρύς ο φόρος στην άσφαλτο: Επτά νεκροί σε τροχαία μέσα σε λίγες ώρες – Βρέφος μεταξύ των θυμάτων

Ένας 19χρονος που μόλις είχε περάσει στην Ιατρική Αθηνών, μία μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, ένα βρέφος 16 μηνών, τρία νεαρά άτομα και ένας συνταξιούχος. Επτά συνάνθρωποί μας χάθηκαν μέσα σε ένα σαββατοκύριακο στην άσφαλτο σε τέσσερα φριχτά τροχαία δυστυχήματα.

Ένας 26χρονος οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής από αστυνομικούς του τμήματος Τροχαίας Πύργου, ο οποίος εμπλέκεται στο τροχαίο που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Λαστέικα του Πύργου, όπου έχασε τη ζωή του ένα βρέφος ηλικίας 16 μηνών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του βρέφους, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του θανάτου.

Όλα συνέβησαν μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο οχήματα, συγκρούστηκαν μετωπικά. Το πρώτο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πατέρας, μητέρα και ένα βρέφος, είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο, ενώ στο δεύτερο όχημα επέβαινε ένας νεαρός με κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τα δύο οχήματα έγιναν άμορφες μάζες σιδηρικών. Στο σημείο έφθασαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας “Ανδρέας Παπανδρέου”. Οι τρεις τραυματίες παραμένουν στο Νοσοκομείο του Πύργου χωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και είχε κατεύθυνση από τον Πύργο προς την Πάτρα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος και επέβαιναν η 25χρονη σύζυγός του και το 16 μηνών παιδί τους, το οποίο καθόταν σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Μετά τ σύγκρουση οι δύο οδηγοί, η 25χρονη και το 16 μηνών βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του βρέφους.

Τα ξημερώματα της Κυριακής ένας 19χρονος στην Άρτα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στο ύψος του Κάστρου. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα. Ο 19χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα “H Γνώμη” ο νεαρός είχε καταφέρει να κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα καθώς είχε εισαχθεί με πολύ καλή βαθμολογία στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε. Τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διερευνά το τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Σε άλλο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις 06:30, στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς, έχασαν τα ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ανασυρθούν και τα τέσσερα νεκρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του prevezanews, πρόκειται για τρία νεαρά άτομα, κάτοικοι Πρέβεζας (δύο αγόρια και μια κοπέλα) επιβάτες του ενός οχήματος και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, οδηγός του δεύτερου οχήματος, επίσης κάτοικος Πρέβεζας. Στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του δυστυχήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Συγκλονιστικές είναι εικόνες που δημοσίευσε το prevezatoday.gr από το σημείο του δυστυχήματος

Μία μητέρα τριών ανήλικων παιδιών είναι θύμα ενός φριχτού τροχαίου που συνέβη τα ξημερώματα στον δρόμο προς το χωριό Γλινάδο της Νάξου, έξω από τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Σύμφωνα με το naxostimes.gr, στο αυτοκίνητο που εκινείτο στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο προς τα χωριά επέβαινε μια ολόκληρη οικογένεια, άντρας, γυναίκα και τρία ανήλικα παιδιά.

Ο οδηγός-πατέρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε πάνω σε πετρόχτιστο τοιχίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της μητέρας και τον τραυματισμό όλων των υπόλοιπων επιβατών. Τα παιδιά είναι δύο κορίτσια (ηλικίας περίπου 12-13 και 7-8 ετών) και ένα αγόρι (ηλικίας περίπου 17 ετών). Το αγόρι καθόταν στην μπροστινή θέση με τον οδηγό-πατέρα και στο πίσω κάθισμα επέβαιναν η μητέρα με τα δυο κοριτσάκια. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και οι τραυματίες εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής ώστε να απεγκλωβιστούν οι τραυματίες.

Δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα και 5 άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου έσπευσαν στο σημείο που με ειδικά μηχανήματα έκοψαν τις πόρτες και έγινε ο απεγκλωβισμός ώστε οι τραυματίες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήδη βρίσκονταν στο σημείο. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο Νάξου. Η μητέρα είχε χάσει τις αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μιας και ο τραυματισμός της ήταν σοβαρός.

Πηγή: epirus-tv-news.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, patrisnews, prevezatoday.gr, naxostimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ