Ελληνίδα προτείνεται για το ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη windsurfer στο κόσμο

Η Αναστασία Γερολύματου είναι μια γυναίκα 82 ετών που ζει στην Κεφαλονιά και τα τελευταία 40 χρόνια ασχολείται φανατικά με το windsurfing. Πέρυσι, στις 24 Αυγούστου η κυρία Γερολυμάτου επιχείρησε το θαλάσσιο διάπλου μεταξύ Κεφαλονιάς και Κυλλήνης. Κατάφερε να διανύσει με την ιστιοσανίδα της μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων περνώντας από τη Σκάλα Κεφαλονιάς στην Κυλλήνη, μέσα σε έξι ώρες, χρόνος που θα ήταν σημαντικά λιγότερος αν ο αέρας ήταν λίγο πιο δυνατός. Σήμερα θα διασχίσει την απόσταση από Κεφαλονιά στην Ζάκυνθο ξεκινώντας από το χωριό του Κατελειού Κεφαλονιάς. Η δράση της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το νέο αυτό εγχείρημα γίνεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό όμιλο Ζακύνθου και αφορμή υπήρξε το νέο τμήμα windsurf & Kite που ξεκινά ο όμιλος εκεί. Μάλιστε, είναι προτεινόμενη για το ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο.

Η Αναστασία Γερολυμάτου γνωστή και ως «surfer της Κεφαλονιάς» αφιερώνει το νέο διάπλου σε όλους τους νέους ανθρώπους και τους παροτρύνει να ασχοληθούν με τα σπορ και τον αθλητισμό. Τους προτρέπει να μην παραιτούνται από τα θέλω τους αλλά με δύναμη ψυχής να προσπαθούν να υλοποιήσουν κάθε τους όνειρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ